7 kérdés az egészségről: Iszak Eszter

Forrás: instagram.comiszakeszti -
Iszak Eszter egészség kérdés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mennyire fittek a sztárok? Vajon voltak-e már súlyos betegek? És mi a helyzet a plasztikával? A Life.hu legújabb sorozatában most hétről hétre kikérdezünk egy hírességet, aki megosztja veletek a legjobb egészségtippjeit, és azokat a titkait, amelyekről eddig még talán sohasem beszélt. Ezúttal Iszak Esztert kérdeztük ki.

Lépcső vagy lift?

Lépcsőzni szoktam. Mondjuk attól függ, mert most a hetediken lakom, ezért előfordul, hogy kihagyom ezt a lépcsőzés opciót. Azért az kicsit sok lenne mindennap többször. Egyébként egy olyan házban nőttem fel, ahol a harmadikon laktam lift nélkül, így nekem a lépcsőzés egy abszolút megszokott dolog.

Így a mai napig is úgy van, hogy ha a harmadik, negyedik, esetleg az ötödik emeletről van szó, akkor simán lépcsőzöm. Egyébként érzem is, illetve látom is a hatását magamon. Számomra ez egyáltalán nem okoz nehézséget, sőt, kimondottan inkább ezt választom a liftezéssel szemben.

Nekem a lépcsőzés abszolút megszokott dolog Forrás: instagram.comiszakeszti

Hogy állsz a diétázással?

Szerencsére még sosem kellett diétáznom. Egyedül egy olyan dolog van, amit az elmúlt években kiiktattam az étrendemből, ez pedig a tej, mert annak éreztem a negatív hatását magamon. Pedig egyébként kiskoromtól kezdve nagyon sok tejterméket fogyasztottam.

Azért hagytam el, mert egyik nap észrevettem apró pöttyöket a karomon. Más extra problémám nem volt, de emiatt úgy döntöttem, hogy átállok a növényi tejekre. Ezeket később annyira megkedveltem, hogy most már a tejnek az ízét sem szeretem. Egyébként diétázni abszolút nem szoktam, szerencsére nincs is rá szükségem.

Van olyan bűnöd, amit olykor-olykor azért megengedsz magadnak?

Sajnos igen. Ilyen szempontból nagyon engedékeny vagyok magammal szemben. Amiről azt hiszem, hogy soha nem fogok tudni lemondani, és remélem, hogy nem is kell, az a sült krumpli. Ezt azért valamennyire már visszaszorítottam, de régen simán volt olyan, hogy heti háromszor-négyszer sült krumplit ebédeltem rántott húshoz, és mindenhez, amihez csak lehetett. Erre most már azért jobban figyelek, hogy ne ilyen egyoldalúan egyek.

Régen simán volt olyan, hogy heti háromszor-négyszer sült krumplit ebédeltem Forrás: Adrián Zoltán/Origo

Voltál valaha nagyon beteg, vagy szenvedtél már súlyosabb sérülést?

Nagyon szerencsés vagyok, mert semmi ilyesmi nem volt. Kiskoromban volt egyszer olyan, hogy kiszáradtam, és infúziót kaptam, de az csak egy 2-3 napos dolog volt, más nem.

Volt valaha plasztikai műtéted?

Nem.

Mit teszel azért, hogy egészségesebb legyél?

Az elmúlt 2-3 évben kicsit tudatosabban kezdtem étkezni, illetve elkezdtem foglalkozni a testmozgással is. Régebben simán ettem műanyag leveseket, és mindenféle olyat, amit alapból kerülni kellene. Most már igyekszem odafigyelni arra, hogy olyan tápanyagok kerüljenek a szervezetembe, amelyre annak szüksége lehet.

Például az egyik, amit beiktattam, az az avokádó, ebből nagyon sokat eszem. A másik pedig a brazildió, vagy más néven paradió, ami rengeteg szelént tartalmaz. 2-3 szem ebből fedezi a teljes napi szelénbevitelemet. Ezenkívül pedig még 100%-os kókuszvizet szoktam inni. Próbálom megszeretni a halat, de az sajnos még nem megy.

Például az egyik, amit beiktattam, az az avokádó, ebből nagyon sokat eszem Fotó: Adrián Zoltán/Origo

Ami a sportolást illeti, huszonéves koromig egyáltalán nem mozogtam. Később rájöttem, hogy ahhoz, hogy a szervezetem sokáig bírja, és jó formában legyen, muszáj elkezdenem. Futni szoktam: nyáron a szabadban ott, ahol gumipadozat van, télen pedig inkább teremben, futópadon.

Szeretnél örökké élni?

Csak abban az esetben, ha a családtagjaim és a barátaim is örökké élnek. De maga az örök élet nem vonz. Ha választhatnék, és lenne olyan opció, hogy a mostani testemben maradhatnék életem végéig, azt szívesebben választanám.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.