Parazita ikertestvére miatt született 4 lábbal és 2 gerinccel a kislány. Hosszú műtéten kellett átesnie.

Az elefántcsontparti kislány eredetileg nem egyedüli magzatként fejlődött az édesanyja méhében, ám az ikertestvére a terhesség első szakaszában visszamaradt a fejlődésben, ennek következtében életét vesztette.

Azonban a lábai és a gerincoszlopa összenőtt a kis Dominique testével, így lett a kislánynak 4 lába és 2 gerince. A gyermeket 10 hónapos korában Chicagoba szállították. Ott egy külön erre létrehozott orvoscsapat várta, hogy elvégezzék a 6 órás operációt. 

A kis Dominique két gerinccel  és négy lábbal születettForrás: NORTHFOTO

A sebészek nagy kockázatot vállaltak, ugyanis az idegi érintettséggel járó műtét akár bénulást is okozhatott volna, de szerencsére erre nem került sor. Március 8-án végezték el, majd Dominique 5 nappal később már el is hagyhatta a kórház épületét. 

"Dominique esete a duplikált gerinc miatt volt veszélyes, összenőtt végtagokat viszonylag gyakrabban lát az ember sebészként" - mondta John Ruge idegsebész. 

A nevelőszülőkkel élő kislány végre teljes életet élhet, és már senkinek nem kell attól tartania, hogy nem fog tudni beilleszkedni a társadalomba - írta meg a DailyMail

A világ legkisebb embere 21 éves és mindössze 58 centiméter: Fotók!
Manpreet Singh már 21 éves, ám ránézésre inkább egy ráncos csecsemőre hasonlít. Kora ellenére mindössze 58 centiméter, és a súlya is megegyezik egy 6 hónapos kisbabáéval, így valószínűleg ő a világ legkisebb embere. Olvass tovább itt...