Szilágyi Istvánnak, vagy ahogy filmes szerepe után sokan ismerik, "Lópici Gáspárnak", egyre nehezebbek a mindennapjai: nem csak a szegénységgel és rossz egészségügyi állapotával kell megküzdenie, hanem az arcán éktelenkedő csúnya sérüléssel is. 

Szilágyi István hétfőn vehette át a Művészek a Művészekért Alapítvány Remember-díját a MOM Kulturális Központban. A színész azonban szívszorító látványt nyújtott, és érezhetően szégyellte magát a nehéz élethelyzete miatt.  

Amikor a színpadon állt, még nem látszott az arcán lévő hatalmas véraláfutás, de szemben állva vele már jól kivehető volt István megduzzadt szemkörnyéke, és a durva zúzódások is. A kérdésre, hogy miként szerezte a sérülést, kitérő választ adott: 

Szörnyű körülmények között él Szilágyi István színészForrás: Youtube/GyorPluszTV

"Véletlen baleset volt. Véletlen volt, tényleg, csak baleset ért, pont most, véletlen volt, nem is szeretnék róla beszélni." 

Bizonyos meg nem erősített információk szerint egy ember okozta Szilágyi István sérüléseit, de azt egyelőre senki nem árulja el, hogy pontosan ki a felelős ezért – írta meg a Bors

A színész mindennapjai nagyon nehezen telnek: egyik napról a másikra él, a közelmúltban tüdőgyulladást is kapott, mert sokszor tűzifára sincsen pénze. Ezek után Pityke őrmester tragikus módon megvakult az egyik szemére, és azonnali orvosi ellátásra volt szüksége, amit alapítványi segítséggel oldottak meg.