Hihetetlen betegségben szenved egy 6 éves kislány. A genetikailag öröklődő kór miatt már szinte minden csontja el volt törve.

A 6 éves Zoe Lush egy osteogenesis imperfecta nevű betegségben szenved, melynek következtében a csontjai olyan törékenyek, akár az üveg. A ritka kór okozza, hogy csontjai gyakorlatilag bármitől képesek összetörni, akár még egy tüsszentéstől is. 

Szinte bármitől összetörhetnek Zoe csontjaiForrás: NORTHFOTO/Barcroft Media/Barcroft Images

Az édesanyja, Chelsea elmesélte, hogy az orvosok már a terhesség során jelezték a baba ritka betegségét, de ő nemet mondott az abortálásra. Így viszont a 27 éves nőnek azzal kell szembenéznie, hogy a lánya gyakorlatilag bármitől kórházba kényszerülhet. 

"Zoe tényleg nagyon törékeny. Egy kicsit jobban megfújja a szél, és már mehetünk is kötözésre" – mesélte az anya. 

Szinte minden csontja eltörött már a kislánynakForrás: NORTHFOTO/Barcroft Media/Barcroft Images

 Az édesapja bevallása szerint egy darabig számolták a törések alkalmát, de mivel már Zoé 1 éves kora előtt elérték a 100 törést, felhagytak a számolgatással – írta meg a Daily Mail.

Ők az egyetlen Down-szindrómás ikerpár - Fotó!
Abigail és Isobel Parry egypetéjű ikrek, akik Down-szindrómával születtek. A szülők először nem akarták megtartani a beteg lányokat, de ma már úgy gondolják: életük legjobb döntése volt a két gyermek. Olvass tovább itt...