Egy gyerekeknél jellemző kór támadta meg Vastag Csabát, mégpedig a bárányhimlő. Elvileg el sem kaphatta volna, hiszen már átesett a betegségen, de neki mégis sikerült.

Fertőző betegen lépett fel A Nagy Duett adásában Vastag Csaba, mégpedig bárányhimlősen. Ez a gyerekekre jellemző betegség nagyon gyorsan terjed, az egyik legragályosabb, cseppfertőzéssel terjedő betegség. Általában akik egyszer átestek már ezen, nem kapják el újra, de Vastag Csabának sikerült. A legyengült immunrendszere miatt fertőzhette meg újra a bárányhimlő.

Vastag Csaba bárányhimlősFotó: Polyák Attila - Origo

"Amikor megtudtam, hogy bárányhimlős vagyok, először meglepődtem, hiszen úgy gondoltam, nem lehet elkapni, ha egyszer valaki gyermekkorában már átesett rajta. De nekem még ez is sikerült. Nagyon sokat dolgozom az utóbbi időben, készülnek az új dalaim, tervezzük a tavaszt, a nyarat, sokat utazom, és persze A Nagy Duett produkciói is komoly felkészülést igényelnek" – mondta Vastag Csaba a Blikknek. Hozzátette, mindenkit kikérdezett A Nagy Duett csapatából, és több orvos is látta. Körültekintően jártam el, több orvos tanácsát is kikértem. Sőt a többieket is megkérdeztem, hogy mindenki túl van-e ezen a betegségen, mert nem akartam senkit veszélyeztetni" – árulta el az énekes, akinek duettpárja, Ábrahám Edit már gyerekkorában átesett a betegségen. A TV2 leszögezte, mindenben az orvosi előírásoknak megfelelően jártak el. A szakértő szerint egyébként ritka, hogy valaki másodszor is elkapja a bárányhimlőt, de nem lehetetlen. "Az oltások sem nyújtanak százszázalékos védelmet. Az egy-egy betegség után kialakult természetes védettség is van, akinél csak tíz évig tart, van, akinél tovább. Felnőttkorban azonban kimondottan veszélyes ez a betegség, komoly szövődményei lehetnek" – mondta a szakértő.