Gondolnád, hogy egy tampon mennyi galibát tud okozni az ember szervezetében? Ezért nem mindegy hogy használod.

Molly Pawlett például majdnem az életével fizetett azért, mert túl sokáig használt egy tampont. A 14 éves lánynak az édesanyja már milliószor a szájába rágta, hogy néhány óránként cserélni kell, de Molly rendszeresen 8-10 órákon keresztül használta őket. 

A 14 éves Molly nem vette komolyan az édesanyja intelmeitForrás: Facebook

Egyik reggel azonban a tinilány piros bőrkiütésekkel ébredt, és rossz közérzetre panaszkodott. Az édesanya, Sonia azonnal számonkérte lányát a tamponhasználattal kapcsolatban, és kiderült: Molly egész éjjel tamponnal aludt.

Mire kórházba került, már kezdtek leállni a szervei a szepszis miatt, az orvosok toxikus sokk szindrómával diagnosztizálták. Ezt azt jelenti, hogy a bakteriális méreganyagok szétterjednek a lány testében, és amerre csak járnak, mindent tönkretesznek maguk körül. Ez a betegség akkor következik be általában, ha valaki túl sokáig használ egy tampont. 

Szerencsére Mollyval semmi komoly baj nem történt, mert a 39 éves anya éberségének köszönhetően még idejében kezelést kapott - írta meg a Mirror.

Vérmérgezés és bénulás - 1 hétig nem vette ki a tamponját a lány
A 20 éves Emily Pankhurst éppen az egyetemi záróvizsgáira készült, így a váratlanul jelentkező rosszulléteit és puffadását a stresszre fogta. Később azonban kiderült, hogy valójában toxikus sokkot kapott, amit egy bent felejtett tampon okozott. Olvass tovább itt...