Sokan küzdenek alvásproblémákkal, próbálnak ki különböző gyógyhatású készítményeket és egyéb hasznosnak tűnő ötletet, de gyakran sikertelenül. Mit lehet még tenni? Ezt az egyszerű megoldást érdemes kipróbálni. 

A nyugodt éjszakákért szinte bármit képesek vagyunk megtenni, hiszen aki nem alszik jól, annak minden napja el van szúrva. Megvesszük a drága matracokat, párnákat és takarókat, finom ágyneműbe burkoljuk őket, és olykor még így sem sikerül. Mitől lehet ez? 

Porszívóztál már valaha matracot?

Alvásproblémákkal küzdesz? Szüntesd meg őket ezekkel a módszerekkelForrás: Thinkstock

Bizony, szükséges, bármilyen furcsán is hangzik, ugyanis a rendszeres ágyneműcsere kevésnek bizonyulhat a szövetek között hemzsegő poratkákkal szemben. Az atkák pedig allergiás reakciókat és álmatlanságot okozhatnak. 

Jó ötlet lehet havonta egyszer alaposan átporszívózni a matracunkat, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy egy eddig fel nem ismert allergia áll a rossz alvás hátterében – írta meg a Pure Wow.

5 dolog, amit megtehetsz a nyugodtabb alvás érdekében
Amennyiben éppen nem arccal esünk az ágyba, a minőségi, nyugodt alvásnak sokszor meg kell teremteni a feltételeit. A Life.hu 5 tippje segít, hogy jobban aludhass!