Abban biztosak voltunk, hogy egy ilyen komoly produkciót nem volt egyszerű összerakni, de azt azért nem gondoltuk volna, hogy Lucas egészségét ennyire megviselték a munkálatok. 

40 évvel ezelőtt került a mozivászonra George Lucas munkája, a Csillagok háborúja - Új remény, de azt akkor még senki nem tudta, hogy milyen nehézségek árán jutott el a film idáig. A forgatás végezte után Lucas már azt hitte, hogy az ő feladatai ezennel véget értek, és egy kicsit megpihenhet, de sajnos ez nem volt így.

George Lucas egészségének nem tett jót a Csillagok háborúja körüli botrányForrás: AFP/2017 Getty Images/Gustavo Caballero

A filmrendező ugyanis váratlanul szembesült azzal a ténnyel, hogy a vizuális effekteket gyártó cég egy év alatt semmit nem haladt az Új remény munkálataival. Ráadásul a cég már az anyagi keret felét is elköltötte, de a 360 jelenetből mindössze 3-at sikerült legyártani. 

Egy jó időre eltiltották a filmrendezőt a stresszes helyzetektőlForrás: AFP/Photo12/Archives du 7e Art/Lucasfilm

A 73 éves férfi ettől teljesen kiakadt, és olyan dührohamot kapott, hogy kórházba kellett szállítani, mert az idegei egyszerűen feladták a harcot. Az orvosai el is tiltották minden olyan tevékenységtől, amelyek stresszel járnak, nehogy még nagyobb baj legyen. 

"Akkor tényleg úgy éreztem, hogy óriási slamasztikában vagyok, és fogalmam sem volt, hogyan tudnék kimászni belőle" - írta meg a Blikk.

Carrie Fisher furcsa végakaratot választott magának
A "Wishful Drinking" című könyvében hosszasan mesél arról, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenéznie a Star Wars forgatása során. George Lucas már a felvételek első napján közölte vele, hogy nem viselhet melltartót a munkálatok ideje alatt. Olvass tovább itt...