Kuruzsló miatt veszítette életét egy rákos nő

Forrás: pixabay.com -
betegség rákos beteg börtön orvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő, hogy manapság orvosi végzettség nélkül is lehet "gyógyítani." És erre mindig csak akkor derül fény, mikor valaki életét veszti a hozzá nem értő, felelőtlen kuruzslók miatt. 

Robert O. Young nem meglepő módon börtönbe vonul, miután kiderült, hogy orvosi végzettség nélkül kezelt betegeket. Ő volt az a férfi, aki kitalálta a népszerű lúgosító diétát. A férfi könyvet is írt a témáról, és hiába cáfolták meg valódi orvosok a zagyválását, még ekkor sem ütötte meg a bokáját.

Akkor kezdtek el foglalkozni az ügyével, mikor egy rákos nő életét vesztette. Naima Houder-Mohammed mellrákkal küzdött, és 3 hónapot töltött Robert csodavillájában, ahol tanácsokat és kezeléseket kapott, ami azt jelentette, hogy szódabikarbónát kapott intravénásan. Elképesztő, hogy mindezért még súlyos pénzeket is volt arca elkérni.

Egy álorvos miatt veszítette életét egy rákos beteg Forrás: pixabay.com

Ám amikor a nő állapota - nem meglepő módon - kritikussá fajult, akkor fordult orvoshoz, bár ekkor már nem tudtak segíteni rajta. Youngról kiderült, hogy nem először végzett engedély nélkül orvosi tevékenységet, és az orvosi kamara szerint minimum 15 esetben bizonyítható, hogy a közbenjárása miatt veszítették életüket, vagy hunytak el a "vártnál" korábban a betegeik.

Egyelőre mindössze 3 év börtönt kapott, amiből valószínűleg csupán 8 hónapot kell leülnie, mert az elmúlt egy évben házi őrizetben volt, és jó magaviseletet tanusított. - írta meg a Sandiego Union Tribute.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.