Gyógyszerek, kokain, alkohol... Ezek a hírességek végigmentek a függőségek széles palettáján. Csoda, hogy még életben vannak.

Fájdalomcsillapító, fájdalom nélkül

Eminem 1999-ben lett világhírű, de a sikerekkel egy időben napvilágra kerültek a zenész problémái is. Kezdetben a receptre felírt fájdalomcsillapítóknak és nyugtatóknak nem tudott ellenállni. Súlyos függőség alakult ki nála, amelynek végeredménye egy majdnem halálos kimenetelű túladagolás lett. Eminem ekkor elvonóra ment, és hosszú hónapokig eltűnt a nyilvánosság elől. A zenész ma már tiszta, de harca a függőséggel több dalszövegében is hallható.

Eminem receptre felírt fájdalomcsillapítóknak és nyugtatóknak nem tudott ellenállni; függőségével több dalszövegében is találkozhatunkForrás: AFP/Christopher Polk

Lefilmezték, ahogy drogozik

Angelina Jolie is megélt már mélypontokat. Mielőtt anya lett, számos drogot kipróbált, saját bevallása szerint szinte mindent, ami beszerezhető volt. Bár nem büszke azokra az évekre, de nem is tagadja. Kár is lenne, mivel 2016-ban egy olyan videót hozott nyilvánosságra az egykori dílere, amelyen kokain fogyasztása után látható a csontsovány Jolie.

Csak szex és más semmi

Az X-Akták sármos sztárja, David Duchovny, a Kaliforgia sorozatban egy szexfüggő írót alakított. A valóságban pedig egy szexfüggő színészről beszélünk, aki 2009-ben egy klinikára is elment az állapota miatt. Bár felesége szerint férjének sikerült legyőznie a függőséget, 2014-ben mégis végleg elhagyta őt.

David Duchovny szexfüggő volt, ami miatt 2009-ben egy klinikára is elmentForrás: AFP/Larry Busacca

18 évesen az elvonón

Demi Lovato nagyon fiatalon lett igazán sikeres. Alig volt 18 éves, amikor már egy elvonóklinikára jelentkezett drogproblémái miatt. Később pedig étkezési rendellensége miatt került a kórházba. A most 24 éves Lovato ma már 5 éve teljesen tiszta, küzdelméről egy saját dokumentumfilmet is készített, és azt mondja, a démonokkal csak úgy tud megküzdeni, ha nem tagadja azok létezését.

Csoda, hogy életben maradt

Robert Downey Jr. korunk egyik legtöbbet kereső és legtöbbet foglalkoztatott színésze, de sokan nem gondolták, hogy túléli a 80-as és a 90-es éveket. A színésznek kemény drogproblémái voltak, ami miatt tönkrement kapcsolata Sarah Jessica Parkerrel, majd felesége is elhagyta, aki vitte a gyereküket is, amikor a színészt sokadik alkalommal tartóztatták le. Downey a tisztaságát második nejének, és számos filmje producerének köszönheti. 2004 óta tiszta.