Várkonyi Andrea magabiztos nő és tudatosan cselekszik, de rögös út vezetett idáig: meg kellett ismernie saját magát, ehhez pedig szükséges volt a terápia.

Kevesen mondhatják el, hogy jól ismerik magukat, de Várkonyi Andrea igen. Persze nem volt egyszerű eljutni idáig, de szükségesnek érezte. Terápiára járt, és kíméletlenül szembe kellett néznie saját magával.

Egy terápián nézett szembe önmagával Várkonyi AndreaFotó: Adrián Zoltán - Origo

"Amikor valaki elkezd pszichológiát hallgatni, az egyetemen, nagyon hamar rájön, hogy elengedhetetlen a lelkében a nagytakarítás. A hallgatók egyéni vagy csoportos önismereti terápiára járnak. Mivel ismert ember vagyok, a csoportterápiát nem mertem bevállalni. Jóllehet egy pszichoterápiás csoport tagjai vállalják a titoktartást, elkerülhetetlen, hogy valaki otthon a párjának ne ejtsen el egy-két szót. Nem akarom aztán a legmélyebb dolgaimat kifacsarva az újságokban visszaolvasni" - árulta el a Best Magazinnak Andrea, hozzátette, mindenképpen szükséges a külső segítség, mert mindenki életében vannak olyan traumák, amikkel nem akar szembenézni. "Ezen lassan túl vagyok, és már csak a szakdolgozatot kell megírnom, hogy én is terapeutává váljak" - mondta Andrea, akit új szerepben is láthatunk a tévében: a FEM3 Café műsorvezetője lett!