Súlyos rendellenességgel született egy kisbaba: műtétek hadával lehet csak tökéletesen rendbe hozni az arcát.

Charlotte Halliday a közösségi oldalon már komoly követőtáborra tett szert, ugyanis rendszeresen beszámol a kisfia állapotáról. A kis Charlie áprilisban született, felhasadt ajkakkal és szájpadlással. 

Charlie-ra egy 3 órás műtét várt, de még nincs vége a beavatkozásoknakForrás: Charlotte Halliday

A kisfiú felső ajka így sajnos olyan alakú, amellyel nagyon nehéz táplálkozni, ezért nem csak esztétikai értelemben volt szükség a műtétre. Három órán át tartott a beavatkozás, és még hátra van a szájpadlás rendbetétele.

A beavatkozást követően már nem csak speciális cumisüvegből lehet majd táplálniForrás: Charlotte Halliday

"Tudtam, hogy Charlie-nak szüksége van a műtétre, mégis olyan nehéz volt előtte elengedni őt. Féltem, hogy mi fog történni. De muszáj volt végig csinálni, és megérte a sok idegeskedést. A beavatkozás után Charlie ajka kicsit meg volt duzzadva, de már visszatért a régi mosolygós önmagához" - mesélte Charlotte. 

A következő beavatkozás már Charlie szájpadlásával fog foglalkozniForrás: Charlotte Halliday

Mikor megszületett, Charlotte és a párja vegyes érzelmekkel fogadták a kisfiút. Mert ugyan egészséges volt és életképes, az arca mégis úgy nézett ki, mintha komoly baj lenne. Pedig egy speciális cumisüveggel könnyedén tudták etetni, ám az szintén tény, hogy szájdaplás nélkül csak ideig-óráig tud problémamentesen táplálkozni - írta meg a DailyMail

Meghalt a 6 éves vízfejűséggel küzdő kislány: Fotó!
Az indiai Roona Begum vízfejűséggel (hydrocephalus) született 2011-ben, melynek következtében az agya folyamatosan növekedett. Amikor már 94 centiméteres fejmérettel rendelkezett, orvosi beavatkozások során esett át. Így először 73, majd 58 centisre csökkentették a méretét. Olvass tovább itt...