Elképesztő orvosi eredményt értek el egy francia férfinél, akiről már szinte mindenki kezdett lemondani. 

20 éves korában szenvedett komoly autóbalesetet egy férfi, melynek következtében kómába került, és 15 éve nem is tudják felébreszteni. Most azonban egy olyan eljárást próbáltak ki az orvosok, amelyek bizakodásra adnak okot. 

Beültettek a mellkasába egy szerkezetet, amely idegi impulzusokat küld az agyába, egész pontosan a bolygóidegbe. Ez a testünk legnagyobb paraszimpatikus idege, amely összeköttetésben áll a mellüreg és a hasüreg szerveivel is. 

Talán van esély rá, hogy a férfi magához térjen 
Képünk illusztráció
Forrás: Thinkstock

Az eljárás pedig sikeresnek bizonyult, egy hónap után az ébrenlét jeleit tapasztalták rajta. Javult az agyi aktivitása, de még továbbra is vegetatív állapotban van.

Viszont a többi kómás beteggel ellentétben, időnként reflexszerűen kinyitja a szemét, ezért is foglalkoznak vele még a mai napig is az orvosok. Pedig az általánosan bevett vélemény szerint 1 évet meghaladó kóma után már nem érdemes küzdeni a betegért - írta meg a CNN

Kómába került szülés után a Magyar Televízió műsorvezetője
A híres műsorvezető alig várta kislánya érkezését, gondtalan terhessége után hasonló szülésre számított, pedig majdnem az életébe került! Egy komplikáció miatt kómába helyezték, hogy életben tartsák, majd jöttek a keményebbnél keményebb megpróbáltatások.