Pokorny Lia komoly fájdalmakkal küzd, valószínűleg műtétre szorul, ezért elhatározta: egy darabig nem vállal újabb szerepeket. 

Pokorny Lia maga kérte a Centrál Színház igazgatóját, hogy az elkövetkezendő évadban ne bízzon rá újabb színházi szerepeket, mert nem fogja tudni teljesíteni őket. Mint kiderült, a 46 éves színésznő már tinédzser kora óta porcproblémákkal küzd, ami miatt korábban már meg is operálták. 

Ám most úgy tűnik, hogy újból súlyosbodott az állapota, és az is előfordulhat, hogy ismét kés alá kell feküdnie:

A gyógyulására akar fókuszálni Pokorny LiaFotó: Sághy Tímea

"Ebben az évben nem lesz több bemutatóm, tavaly májusban személyesen kértem a Centrál Színház igazgatóját, Puskás Tamást, hogy erre az évadra ne osszon több szerepet rám. Rengeteg előadásom van az utóbbi években, havonta több mint harmincat játszottam, amit lelkileg és fizikailag is nehezen bírtam. Természetesen a meglévő előadásaimat viszem tovább, csak újat nem szeretnék próbálni.

Kicsit többet akarok magammal foglalkozni és szeretném fizikálisan is rendbe hozni magam. A térdeim pokoli állapotban vannak, nem tudok már guggolni sem. Húsz éve már operáltak a porcproblémák miatt, de nem múlt el teljesen a baj. Most már szeretnék a végére járni, mert nem szeretném se a lábaim, se a mozgásommal kapcsolatos bármelyik testrészem épségét kockáztatni, hiszen nemcsak a fizikumomat, hanem a színpadi teljesítményemet is veszélybe sodornám." - mesélte Lia a Lokálnak

Először nyilatkozott a műtétje óta Benkő László
Az Omega billentyűsénél korábban rákot diagnosztizáltak, amelyet azonnal kezelni is kezdtek. A szervezete szerencsére jól reagált a kemoterápiára, melynek köszönhetően összezsugorodtak a daganatok, így pedig nemrég megoperálhatták. Az már kiderült, hogy a műtét sikeres volt, arról azonban eddig nem volt hír, hogy a zenész hogy érzi magát. Most viszont ő maga mesélt az állapotáról...