Romantikus péntek estét tervezett a színészpár, de tragikus lett a vége. Sajnos Lillát még kórházba is kellett szállítani.

Kettesben töltötték péntek estéjüket frissen felújított házukban, de sajnos nem alakult minden a terveik szerint. Gömöri András Máté és Polyák Lilla ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy valami sípol a lakásukban.

Kórházba került Polyák LillaForrás: Facebook/Polyák Lilla

„Arra lettünk figyelmesek, hogy valami csipog a lakásban. Nem tudtuk mi az, kétségbeesve kerestük a zaj forrását és akkor vettük észre, hogy a szén-monoxid-jelzőnk az" – mondta Lilla, Máté pedig azonnal cselekedett. „A szakközépiskolában voltunk tűzoltó versenyeken, innen tudtam, hogy mi is a teendő. Igyekeztem nem pánikba esni, azonnal kinyitottunk minden ablakot és rohantunk ki a házból, miközben hívtam a mentőket, hogy mi a teendő ilyen esetben" – árulta el aBorsnak Máté. A tűzoltók és a mentők is megérkeztek, Lillának szüksége is volt az utóbbira.

"Kissé szédültem és enyhén hányingerem is volt. Nem tudtam eldönteni, hogy az izgalom vagy a szén-monoxid lehetett az oka, mindenesetre a kiérkező mentősök és Máté is jobbnak látták ha oxigénmaszkot kötnek az arcomra és beszállítanak a legközelebbi kórházba kivizsgálásra. A vérvétel eredményei szerencsére nem mutattak eltérést, így pár óra múlva kiengedtek és hazamehettem, de ekkor már jócskán éjfél után jártunk" - számolt be az esetről a színésznő. 

"A szakemberek szerint az új páraelszívó lehetett a ludas, igaz, elenyésző eltérést tudtak csak kimutatni. A biztonság kedvéért lezárták a kazánt, így reggelre nem volt se fűtés, se meleg víz. Lavorba mosakodtunk, valószínűleg még pár napig így is marad. Az eset óta nem győzzük felhívni arra a figyelmet, hogy mindenki szereltessen be egy készüléket az otthonába. Csupán pár ezer forint, de – mint a mi példánk is mutatja – életet menthet" - tette hozzá Máté.