Caramel kislányára kemény két év vár: 6 kemoterápia és további kezelések

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Caramel leukémia Szilágyi Szilvia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szomorú hírt közölt közösségi oldalán néhány nappal ezelőtt Caramel és felesége, Szilágyi Szilvia: kislányuk leukémiás.

Mivel nem szerettek volna titkolózni, ezért egy hosszú bejegyzésben mondta el Caramel és felesége, Szilágysi Szilvi, hogy kislányuk, Szofi leukémiás. Egy hosszan elhúzódó lázas megbetegedés miatt vizsgáltatták meg a picit, akin azonnal műtéti beavatkozást végeztek.

Caramel Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szerencsére a gyermekkori leukémia nagyon jó arányban gyógyítható, de sajnos kemoterápiák sorozata és két évig tartó beavatkozások várnak a gyönyörű kislányra. Az egész ország érte szorít.

"Az első fél évben intenzív terápia vár a betegre, hat kemoterápiás kezelést kap, kéthetes szünetekkel. Ez alatt közösségbe sem javasolt vinni. A következő másfél évben úgynevezett fenntartó kezelést, szájon át való gyógyszerezést kap a gyermek. Két év után, a záró csontvelő vizsgálat eredményei alapján mondhatjuk, hogy gyógyult a beteg" - mondta a Borsnak egy szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.