Miló Viki ugyan tünetmentes, de háromhavonta menni kell rákszűrésre. Az elmúlt években összesen hétszer találtak bőrén rosszindulatú elváltozást.

Miló Vikinek a nyári időszak maga a rémálom. A bokszolónál ugyanis az elmúlt kilenc évben hétszer találtak bőrrákot, és ugyan ma tünetmentes, folyamatosan kell szűrésekre járnia: háromhavonta kell rettegnie az eredménytől.

Miló Viki retteg a bőrráktólForrás: Facebook/Miló Viki

"Sokan nem hiszik el, hogy a bőrrákra való hajlamot a gyerekkori leégéseknek köszönhetjük. Persze, hogy kiképeztem magam a témában, sajnos volt időm ezzel foglalkozni. Nekem „szerencsém" volt, mert minden esetben baseliomát diagnosztizáltak nálam. Ez a fajta bőrráktípus jól kezelhető műtéttel, és mindössze egy százalékban okoz áttétet. A műtétek azonban csak tüneti kezelések, az életem minden percében oda kell figyelnem magamra. Napra egyáltalán nem mehetek, ha utcán vagyok, a napsütésben 30–50 faktoros krémekkel kenem magam, de még ez is kevés, a kocsiban is be kell kennem magam, mert az üvegen keresztül is leéghetek" - mondta a Borsnak a világbajnok. Ma már rengeteg csodaszer van, az én időmben a tejföl volt a terápia. Sajnos meg is lett az eredménye... A folyamatos védekezés mellett háromhavonta kell szűrésre járnom. Azt az érzést senkinek nem kívánom egyébként, amíg várom a citológia eredményét" - tette hozzá Viki.