Az egészségre is jó hatással van a meztelenül alvás

Forrás: Dreamstime -
higiénia meztelen pizsama egészség alvás fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokaknál még mindig tabunak számít a meztelenül alvás, ám az egészségre és a közérzetre is jótékony hatással lehet. Mutatunk néhány dolgot, aminek halltán te is a szekrény mélyére süllyeszted a pizsamát egy időre. 

Ne félj a meztelenül alvástól, hiszen az egészségedre és a közérzetedre is jótékony hatással lehet. A Filantropikum.com cikkében felsorol számos olyan dolgot, ami miatt érdemes hanyagolni a pizsamát egy időre, ezekből szemezgettünk mi is.

1. Növeli a magabiztosságot

Ha meztelenül alszol, sokkal könnyebben fogadod el saját testedet, ezáltal a hétköznapokban is egyre magabiztosabb és magabiztosabb leszel.

2. Elkerül a gombásodás

A bőrgomba szereti a nedves és meleg helyeket, így a lágyékhajlatokban különösen könnyen alakulhatnak ki fertőzések. Ám, ha a pucér alvás mellett döntesz, ezt nagyobb eséllyel kerülheted el.

Számos előnye lehet annak, ha meztelenül alszunk Forrás: Dreamstime

3. Kipihentebb leszel

Kevésbé hevül fel a tested, ha nem viselsz pizsamát, a normálisnál kissé hűvösebb hőmérsékleten működik a szervezet, így pedig sokkal kipihentebben ébredhetsz.

4. Férfiaknak még egészségesebb

Ahhoz, hogy a hímivarsejtek megfelelő módon képződjenek, érdemes a heréket alacsonyabb hőmérsékleten tartani, mint a test többi részét. Érdemes tehát a férfiaknak is alsónadrág nélkül ágybabújni.

5. Csökken a kortizol szintje

A szervezted jobban lehűl, ha pizsama nélkül alszol, ezzel együtt pedig a kortizol szintje is csökken, amely nem más, mint egy stresszhormon. Ezáltal nyugodtabb leszel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.