Sokaknál még mindig tabunak számít a meztelenül alvás, ám az egészségre és a közérzetre is jótékony hatással lehet. Mutatunk néhány dolgot, aminek halltán te is a szekrény mélyére süllyeszted a pizsamát egy időre. 

Ne félj a meztelenül alvástól, hiszen az egészségedre és a közérzetedre is jótékony hatással lehet. A Filantropikum.com cikkében felsorol számos olyan dolgot, ami miatt érdemes hanyagolni a pizsamát egy időre, ezekből szemezgettünk mi is. 

1. Növeli a magabiztosságot

Ha meztelenül alszol, sokkal könnyebben fogadod el saját testedet, ezáltal a hétköznapokban is egyre magabiztosabb és magabiztosabb leszel. 

2. Elkerül a gombásodás

A bőrgomba szereti a nedves és meleg helyeket, így a lágyékhajlatokban különösen könnyen alakulhatnak ki fertőzések. Ám, ha a pucér alvás mellett döntesz, ezt nagyobb eséllyel kerülheted el. 

Számos előnye lehet annak, ha meztelenül alszunkForrás: Dreamstime

3. Kipihentebb leszel

Kevésbé hevül fel a tested, ha nem viselsz pizsamát, a normálisnál kissé hűvösebb hőmérsékleten működik a szervezet, így pedig sokkal kipihentebben ébredhetsz. 

4. Férfiaknak még egészségesebb

Ahhoz, hogy a hímivarsejtek megfelelő módon képződjenek, érdemes a heréket alacsonyabb hőmérsékleten tartani, mint a test többi részét. Érdemes tehát a férfiaknak is alsónadrág nélkül ágybabújni.

5. Csökken a kortizol szintje

A szervezted jobban lehűl, ha pizsama nélkül alszol, ezzel együtt pedig a kortizol szintje is csökken, amely nem más, mint egy stresszhormon. Ezáltal nyugodtabb leszel.