Emberek, akiknek furcsa és peches halála példaként szolgálhat mindenki előtt

halál mérgezés fulladás meghalt furcsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyszer mind meghalunk, de mi lenne, ha megválaszthatnánk a halálunk módját? Nos, a legtöbb ember vélhetően álmában, de minimum fájdalommentesen szeretné befejezni földi pályafutását. A következőkben bemutatott emberek is egész biztos, hogy kiegyeztek volna valami hasonlóban, ám nekik döbbenetesen peches és furcsa halálnemek jutottak.

Ez a hang a halál jele: aki így lélegzik, már nem él soká

Van egy jellegzetes hang, ami feltör az emberből az utolsó órák, percek közeledtével. Ha ezt halljuk egy beteg szerettünktől, akkor fel kell készülnünk a búcsúra.

Egy koktélcseresznye lett a végzete

Steve Peregrin Took, angol zenész, dalszerző és énekes, az évek alatt sok együttesben játszott. Már több mint 10 éve nem volt a T.Rex zenekar tagja, a jogdíjak azonban őt is megillették. Egyik albumuk amerikai kiadásából váratlanul nagy összeg került a birtokába, ő pedig úgy döntött, megünnepli. Ópiát és hallucinogén kábítószereket vásárolt, majd azt londoni otthonában, akkori élettársával, Billie-vel közösen élvezte. A „repülésnek” egy végzetes balesetbe vetett véget. 1980. október 27-én este a férfi egy italt kevert magának, melybe tett egy szem koktélcseresznyét is. Amikor megitta, a cseresznye a torkán akadt, és megfulladt. Bár a boncolás során rengeteg drogot találtak a szervezetében, kizárták, hogy azok okozták volna a halálát, arról csak is a balszerencse tehet. Took 31 évet élt.

Steve Peregrin Took haláláért egy koktélcseresznye a felelős Forrás: Getty Images/ Michael Putland

A golf veszélyesebb, mint hinnénk

George M. Prior a haditengerészet hadnagya, lelkes golfozó volt. Nem csoda hát, hogy szabadságából is pár napot csak ennek a szenvedélyének kívánt szentelni. A Navy Country Club-ban játszott, az első nap végén pedig furcsa émelygés fogta el és fejfájásra panaszkodott. A játékot azonban a következő nap sem hagyta abba, bár egyre rosszabbul érezte magát. Szabadságának harmadik napjára már hólyagos kiütései és láza is lett, ekkor bevitték a kórházba. Tíz nappal később meghalt. Prior szokása volt, hogy játék közben rágcsálta a gallérját. Vélhetően ugyanazzal a kezével igazgatta, amivel a golflabdát és az ütőt is. A szervezetében ugyanis daconilt találtak, ami egy gombaölő szer – ezt használták a golfpálya gyepén. Szervezetébe kerülve, lényegében belülről kifelé égette a szerveit, végül ez okozta a halálát 1982-ben.

George M. Prior vesztét a golf pólója gallérjának rágcsálása okozta Forrás: Shutterstock

Óvakodj a fogpiszkálótól

Sherwood Anderson író, 1941-ben épp egy körutazáson vett részt feleségével, amikor hirtelen gyomorgörcsre kezdett panaszkodni. Néhány nappal később Panamában meghalt. A boncolás kimutatta, hogy Anderson lenyelt egy fogpiszkálót, ami átlyukasztotta pár szervét. Végül a fertőzésbe halt bele.

Sherwood Anderson halálát egy lenyelt fogpiszkáló okozta Forrás: Wikipedia/Carl Van Vechten

A túlzott vitaminfogyasztás végzetes lehet

Basil Brown a vitaminok megszállottja volt. Odáig jutott, hogy napi közel 4 liter sárgarépa levet ivott, ha pedig erre nem volt lehetősége, akkor A-vitamint vett be, méghozzá az előírt mennyiség többszörösét. Sajnos ez lett a veszte, mivel túladagolta az A-vitamint, ami májleálláshoz, és így a halálához vezetett. A szervezetes csak egy bizonyos mennyiségig képes lebontani és kiüríteni ezt a vitamint, Brown azonban rengeteget halmozott fel, amivel már nem volt képes a teste megküzdeni.

A túlzott vitaminfogyasztás májleálláshoz vezetett Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.