A szükségesnél sokkal több szénhidrátot eszünk, elhízottak vagyunk vagy legalábbis túlsúlyosak - állítja Schobert Norbi. 

"Minden harmadik magyar elhízott! A legfrissebb felmérések szerint az európai tizenévesek csaknem harmada túlsúlyos, ez óriási gond, erről beszélek évek óta. Tíz éven belül egészségügyi katasztrófa lesz, ha így haladunk, s jöhet egy gazdasági probléma is, hiszen a sok pluszkilóval rendelkező emberek nem lesznek megfelelő munkaképességűek" - vélekedik Schobert Norbi.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Sokan támadnak azzal, unalmas amit ismételek, de tény, a túlzott szénhidrátfogyasztás a ludas. Végeztünk egy kutatást, biokémikus professzor segítségével. Az 1900 évek átlagemberét vizsgáltuk. Akkoriban ötször több sót ettek, háromszor több zsírt, és sokkal kevesebbet mozogtak, mint manapság, mégsem voltak elhízottak. Mivel négyszer-ötször kevesebb szénhidrátot vittek be a szervezetükbe" - nyilatkozta a Blikknek

"Átlagosan 600-800 gramm szénhidrátot fogyaszt egy ember naponta, de 180 is elég lenne. A pluszmennyiséget, akkor lehetne ledolgozni, ha annyit edzenénk, mint egy maratonfutó. Gyökeres változás kell a táplálkozásban. Egy beadványt készülünk eljuttatni az illetékes minisztériumba, remélhetőleg nyitottak lesznek a változtatásra, szeretnénk meggátolni, a jóslatunk valósággá váljon" - tette hozzá.