Tóth Róbertnél ritka rákos megbetegedést diagnosztizáltak, amely speciális kezelést igényel. Ez az eljárás egyelőre csak Németországban érhető el, az ország segítségével azonban a sportoló nemsokára kiutazhat, hogy megkapja az életmentő terápia második részét.

A fiatal, magyar kajakos, Tóth Róbert rákos megbetegedéssel küzd, ráadásul egy igen ritka fajtával. A kemoterápia és sugárkezelés nem elegendő, a speciális kezelés pedig csak Németországban érhető el és természetesen nem támogatott. Az eljárás első részén már túl van Róbert, azt a pénzt a család és a barátok gyűjtötték össze, de a második részére már nem tudták előteremteni a pénzt. Az egész ország összefogásának eredményeként azonban augusztus 20-án utazhat a fiatal sportoló, sikerült összegyűjteni a szükséges összeget.

Tóth Róbert az egyik kezelésenForrás: Instagram

Az embereknek köszönhetően nyugodt szívvel utazunk ki Németországba, ahol így a pluszköltségek miatt sem kell aggódnunk. De ha úgy alakulna, hogy nem lenne hatásos az augusztusi beavatkozás, akkor még vésztartalékunk is marad egy újabb kezelésre" - mondta a Zoom.hu-nak Róbert. "Megdöbbentő volt látni, hogy nemcsak ismerősök, de idegen emberek is jókívánságaikat kifejezve küldtek segítséget. Számunkra minden felajánlás rengeteget jelent. A kisnyugdíjas 1300 forintos adománya vagy a felső vezető százezer forintja is mind azt jelenti, nem vagyunk egyedül a bajban" - tette hozzá a sportoló felesége, Diána.