Meglepő eredményre jutottak a kutatók: úgy vélik, a vörös húsok és a tejtermékek rendszeres fogyasztása csökkenti a korai halálozást.

A sajt és hús napi rendszerességgel való fogyasztása jelentősen csökkenti a korai halálozás esélyét – derült ki egy friss kutatásból.

A The Sun azt írja, a kutatók több mint 200 ezer, 52 féle nemzetiségű ember étkezési szokását vizsgálták meg és arra jutottak, hogy azoknál, akik a legtöbbet fogyasztják tejtermékből és vörös húsokból, 25 százalékkal csökkent a korai halálozás, és 22 százalékkal a szívroham kialakulásának esélye.

A kutatók azt javasolják, foigyasszunk minél több tejterméketForrás: Thinkstock

Az eredményeink azt mutatják, hogy a tejtermékek és a húsok jótékony hatással vannak a szív egészségére és az élettartamra. Ez eltér attól, amit eddig szakemberek tanácsoltak" – mondta az egyik kanadai egyetem kutatója, Salim Yusuf.

Az új kutatás alapján a szakemberek kijelentették, napi három adag tejtermék és 120 gramm vörös hús elfogyasztása ajánlott. Persze hasonló jótékony hatása van a fehér húsoknak, a csirkének és a pulykának is.

Az eredmény egyébként a kutatókat is meglepte, mint mondják, ez alapjaiban változtathatja meg az eddigi gondolkodást az egészséges életmódról.