Azt mindenki tudja, hogy a fogamzásgátlókkal lehet úgy trükközni, hogy a menstruáció rövidebb legyen, de nem ez az egyetlen módja annak, hogy lerövidítsük a periódust. Íme, néhány tipp.

1. Mozogj, és egyél egészségesen
A kiegyensúlyozott táplálkozás mindennek az alapja, így a hosszú menstruációs periódus elkerülésének is. Sok zöldséggel és gyümölccsel, valamint a megfelelő vízmennyiség elfogyasztásával sokat segíthetünk magunkon, de a mozgás sem utolsó, hiszen ez segít felpörgetni a vérkeringést is. Természetesen kínzó fájdalom esetén nem ajánlatos, de ha nem gyötörnek a görcsök, akkor lehet, sőt érdemes mozogni. 

2. C-vitamin
Mivel jótékony hatással van az érfalakra, a megfelelő mennyiségű C-vitamin segíthet a periódus gyorsabb lefolyásában. A legjobb, ha természetes formájában visszük be a szervezetünkbe, de természetesen vitaminkészítményként is lehet, arra azonban figyeljünk, hogy az ajánlott adagnál ne vigyünk be többet.

Tippek, amelyek segítenek lerövidíteni a menstruációtForrás: Shutterstock

3. Málnalevél tea
Ennek az italnak számos jótékony hatása van, kezdve azzal, hogy görcsoldó, de nem csak a fájdalmak enyhítésében nyújt segítséget, de csökkenti a nehéz és szabálytalan vérzést is, így nem kérdés, hogy hasznos lehet a menstruációs problémákkal küzdőknek. 

4. Kerüld a tampon használatát
A tamponok rendíkül kényelemesek lehetnek, de ugyanakkor blokkolják a hüvelyi menstruációs áramlást. Ennek eredményeként pedig bizony hosszabb ideig tarthat a ciklus. Persze ezzel sokan - főleg a tampongyártók - nem értenek egyet, de érdemes kipróbálni alternatív módszereket, például a menstruációs kelyhet.

5. Orgazmus
Bár tudományosan nem bizonyított, hogy az orgazmus segítene a menstruációs periódus rövidítésében, ezzel ártani biztos nem ártunk magunknak - írja a The Sun. A szex, vagy az orgazmushoz vezető maszturbálás okozhat a méhben kis összehúzódást, amely segíti a menstruációs vér távozásást.