Ennyi banánt kell enni egy héten a hosszú és egészséges életért

Forrás: 123RF -
banán zöldség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkit érdekel a hosszú és egészséges élet titka, a kutatók most kiderítették, hogy nem valami csodaszert kell hozzá keresni: banánt kell enni. 

A kiegyensúlyozott, egészséges étrenddel lehet csökkenteni a korai halál kockázatát, ehhez persze a rendszeres testmozgás is szükséges. A banán fogyasztása a legfrissebb kutatások szerint nagyban hozzájárul az egészség megőrzéséhez, és most az is kiderült, mennyit kell fogyasztani belőle, hogy elérjük a kívánt hatást, vagyis a hosszú és egészséges életet.

Ennyi banánt kell enni a hosszú és egészséges élethez Forrás: 123RF

A rák kockázatát és a magas vérnyomás kialakulásának valószínűségét is csökkenthetjük a banánnal. Minden nap legalább öt adag gyümölcsöt és zöldséget kell ennie legalább ahhoz, hogy egészségesek legyünk. Banánból egy héten legalább hármat vagy négyet kellene fogyasztani – írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.