Baronits Gábor évekkel ezelőtt súlyos motorbalesetet szenvedett, ami után eldöntötte, felhagy ezzel a szenvedélyével. Elhatározását egy szomorú tragédia is megerősíttette: egy motoros ismerőse meghalt egy balesetben.

Baronits Gábor a Csak show és más semmi! versenyzőjeként extrém produkciókat ad elő a színpadon, olyan dolgokat mutat be, amelyek komoly veszélyt tartogathatnak. Pedig a színész, ha lehet, kerüli azokat a helyzeteket, ahol fizikai sérülés érheti, hiszen munkája miatt nem sérülhet meg. Ezért is hagyott fel a motorozással: egy komoly baleset után döntött úgy, nem éri meg kockáztatni. 

Baronits Gábor komoly sérülést szenvedettFotó: Polyák Attila - Origo

"Még 2006-ban történt. Körülbelül nyolcvannal mentem, amikor kivágódott elém egy autó, és oldalba kaptam. Több csontom eltört, a lépem megrepedt, el kellett távolítani. Közel voltam ahhoz, hogy nem kelek fel a műtőasztalról. Az autósok többsége sajnos a mai napig nem veszi tudomásul, hogy motorok is közlekednek az utakon, ezért életveszélyes üzem két keréken közlekedni. Akármennyire is szeretem, nem tehetem meg, hogy játszom a szerencsémmel, a tévés és a színházi szerepeim miatt sem kockáztathatok. Ráadásul nemrégiben egy motorosismerősöm meghalt egy balesetben" - mondta a Borsnak Gábor.