Július végén kellett amputálni Máté Roland bal lábát. A népszerű riporter most arról mesélt, hogyan változott meg azóta az élete.

Július végén egyik napról a másikra változott meg Máté Roland élete. Hatalmas fájdalmat érzett, kihívta a mentőket, a kórházban pedig kiderült, elakadás van az egyik fő artériájában. Kétszer is megműtötték, sikertelenül.

Eljött az a pont, amikor dönteni kellett: amputáció vagy az életem... Beláttam, nincs értelme kockáztatni, beleegyeztem az amputációba. Furcsa volt, hogy szombat délután még itthon voltam a barátaimmal, aztán vasárnap reggelre már nem volt meg a bal lábam” – mesélte a BEST magazinnak.

A riporter elárulta, kezdetben nagyon nehezen élte meg a kiszolgáltatottságot a kórházi ágyon, de ma már eljutott odáig, hogy nem tekint tragédiaként arra, ami vele történt. Boldog, hogy életben van és máris új kihívásokat keres.

Az elmúlt hetekben már eljutottam arra a pontra is, hogy igenis emberek között akarok lenni. Vágyom vissza dolgozni, úgyhogy el is vállaltam egy műsorvezetést, a Miss Europe Continental magyarországi döntőjének házigazdája leszek. Kerekesszékben, amputáltan még sosem vezettem műsort, izgulok, de nagyon várom.”