Krónikus tüdőbetegséggel küzd a norvég trónörökös felesége, Mette-Marit

Forrás: 2017 Getty Images/Nigel Waldron -
norvég trónörökös tüdőbetegség Mette-Marit norvég hercegnő Norvégia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Krónikus tüdőbetegséggel küzd a norvég trónörökös felesége, Mette-Marit, aki állapotából adódóan a jövőben nem fog tudni mindig eleget tenni hercegnéi kötelezettségeinek – közölte szerdán a norvég királyi palota.

„Évek óta küzdök bizonyos egészségi problémákkal, és most már valamivel többet tudunk ezeknek az okáról” – fogalmazott közleményében a 45 éves koronahercegné, hozzátéve, hogy állapota miatt a munkabíró képessége is változni fog.

Mette-Marit orvosa, az Oslói Egyetemi Kórházban dolgozó Kristian Bjoro szerint a királyi hercegné tüdőfibrózissal küzd, ám hogy annak melyik típusával, azt csak további vizsgálatok révén lehet pontosan megállapítani.

Haakon norvég herceg és családja: felesége, Mette-Marit, lánya, Ingrid és fia, Sverre Magnus Forrás: 2017 Getty Images/Nigel Waldron

Tüdőfibrózis esetén a tartós gyulladás hatására a tüdőszövet hegesedik, veszít rugalmasságából, ezért nehezebb az oxigén átjutása a keringés felé. Tünetei közé tartozik a száraz ingerköhögés, a kimerültség, valamint az izom- és ízületi fájdalmak.

A norvég trónörökös, Haakon herceg 2001-ben vette feleségül a polgári származású Mette-Marit Tjessem Höibyt az oslói katedrálisban. A koronaherceget és választottját akkoriban sok bírálat érte, mivel Haakon herceg egy egyedülálló anyát vett feleségül. Az asszonynak a házasságkötésük idején már volt egy négyéves kisfia, Marius Borg Höiby, aki immár 21 éves.

A párnak két közös gyermeke is van, a 14 éves Ingrid Alexandra és a 12 éves Sverre Magnus.

Súlyos betegségéről vallott Zalatnay Saroltahttp://www.life.hu/drlife/20181025-sulyos-betegsegerol-vallott-zalatnay-sarolta.htmlZalatnay Sarolta élete legnehezebb időszakáról vallott: immár 16 éve annak, hogy rákot diagnosztizáltak nála. Dr. Life--Cardi B élő tévéműsorban fakadt ki: a szülés során a kislánya összetörte a vaginájáthttp://www.life.hu/drlife/20181025-cardi-b-elo-tevemusorban-fakadt-ki-a-szules-soran-a-kislanya-osszetorte-vaginajat.htmlCardi B meglepő kijelentést tett a szüléséről egy amerikai talkshow-ban: elárulta, hogy a kislánya gyakorlatilag összetörte a vagináját. Dr. Life--Kiveteti mellimplantátumait Koholák Alexahttp://www.life.hu/drlife/20181025-kiveteti-mellimplantatumait-koholak-alexa.htmlKoholák Alexa döntött: hamarosan kiveteti a mellimplantátumait. Dr. LifeOrigoCsak hónapjai lehetnek hátra Andreának, aki kísérleti mellnagyobbítást vállalt behttp://www.life.hu/drlife/20181025-csak-honapjai-lehetnek-hatra-andreanak-aki-kiserleti-mellnagyobbitast-vallalt-be.html36 kilós melleivel él együtt Andrea, aki évekkel ezelőtt egy kísérleti mellnagyobbítást vállalt be. Sajnos akkori tettének borzasztó következményei lettek: rákos lett és csupán hónapjai vannak hátra. Dr. LifeOrigoÖrdög Nóra elnémult: forgatásról vitték orvoshozhttp://www.life.hu/drlife/20181025-ordog-nora-elnemult-forgatasrol-vittek-orvoshoz.htmlA Mit tenne a gyereked? című műsor forgatása alatt minden előzmény nélkül elment a hangja Ördög Nórának. Azonnal orvoshoz szállították, kiderült: egy vírusos fertőzés támadta meg a hangszálait. Dr. LifeOrigoIttas vezetés ellen kampányol a férfi, akinek a péniszét is amputálták autóbalesete utánhttp://www.life.hu/drlife/20181024-ittas-vezetes-ellen-kampanyol-a-ferfi-akinek-peniszet-is-amputaltak-autobalesete-utan.htmlEgy autóbaleset következtében elvesztette a lábait és a péniszét. Joe most az ittas vezetés ellen kampányol. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.