Ilyen változásokon esik át a hüvelyed az évek alatt

öregedés száraz hüvely fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kor nem csak külsőleg látszik meg a nőkön, velük együtt a hüvelyük is öregszik: ezekre a tünetekre kell számítani. 

Az idő múlása nemcsak az arcon és a bőr feszességén látszik, de egyéb testrészeken is észrevehető. A testtel együtt a vagina is öregszik például. Tania Adib londoni nőgyógyász elárulta, milyen változásokon eshet át a hüvely az évek múlásával.

A hüvely is változik a korral Forrás: Shutterstock

A nőgyógyász elmondta, hogy vizuális különbség is észrevehető a vaginán: a korábbi rózsaszínű hüvely sokkal halványabb lehet, ahogy öregszünk. Emellett meggyengül, és süllyedést is tapasztalhatnak a nők.

Az egyik leggyakoribb változás pedig a hüvelyszárazság. A fertőzésekre is sokkal fogékonyabbak idősebb korban a nők, ezért fokozottabban oda kell figyelni a higiéniára, és arra, hogy mivel tisztítjuk az intim területet: ha lehet, kerüljük az illatanyagokat tartalmazó szappanokat és tusfürdőket, mivel irritációt okozhatnak – írja a The Sun.

A Big Brother sztárja, Pongó legyőzte a rákot és jelentkezett a Ninja Warriorbahttp://www.life.hu/drlife/20181105-a-big-brother-sztarja-pongo-legyozte-a-rakot-es-jelentkezett-a-ninja-warriorba.htmlA Big Brother legelső szériájában tűnt fel Pongó, aki az utóbbi években sikeresen vette fel a küzdelmet a rákkal szemben. Most újra láthatják a tévénézők. Dr. LifeOrigoKönny helyett vércseppek folytak egy olasz férfi szemébőlhttp://www.life.hu/drlife/20181105-konny-helyett-vercseppek-folytak-egy-olasz-ferfi-szemebol.htmlRitka rendellenességgel sietett orvoshoz egy olasz férfi: könny helyett vér kezdett el folyni a szeméből. Dr. LifeOrigoMég mindig nem tudni, miért lett rosszul Kálloy Molnár Péterhttp://www.life.hu/drlife/20181103-meg-mindig-nem-tudni-miert-lett-rosszul-kalloy-molnar-peter.htmlAhogy megírtuk, Kálloy Molnár Pétert a múlt vasárnap rohammentő szállította kórházba a Budapesti Operettszínházból. A színész a Luxemburg grófja című operett szünetében rosszul lett, és napokig nem lehetett tudni semmit az állapotáról. Dr. LifeOrigoBetegsége miatt lemondta koncertjeit Lily Allenhttp://www.life.hu/drlife/20181101-betegsege-miatt-lemondta-koncertjeit-lily-allen-enekesno.htmlÚjabb koncerteket mondott le Lily Allen. Úgy tudni, nagyon beteg. Dr. LifeAFPHat évig volt vegán egy nő, a teste nem viselte jólhttp://www.life.hu/drlife/20181101-hat-evig-volt-vegan-egy-no-a-teste-nem-viselte-jol.htmlEgy dokumentumfilm hatására a vegán életmódot választotta a 39 éves Mariela Stewart. Hat évig tartotta ezt az életmódot, ám a teste állapota rohamosan romlott. Dr. Life--Betegség miatt érezte magát részegnek a fiatal lány, 8 órás műtéten esett áthttp://www.life.hu/drlife/20181101-betegseg-miatt-erezte-magat-reszegnek-a-fiatal-lany-8-oras-muteten-esett-at.htmlMigrénnel kezelték a 24 éves Jodie Baitson-Horrockst. Két éven keresztül folyamatosan részegnek érezte magát, fájt a feje, szédült. Kiderült: ritka betegségben szenved, 8 órás műtéten esett át. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.