Sokan vannak, akik a gyermekkor végeztével maguk mögött hagyják az unatkozás csodáját, ám vannak, akik felnőtt korban sem tudnak mit kezdeni a szabadidejükkel. Ám emiatt nem kell aggódni, az unalomnak ugyanis vannak pozitív élettani hatásai.

Nem baj, ha a gyerek vagy akár a felnőttek unatkoznak olykor, ugyanis pozitív élettani hatásai is vannak. Az Elite Daily cikkét a Szeretlek Magyarország szemlézte. 

Megtanít beosztani az idődet 

Tudatosítanod kell magadban, hogy az unalom azt jelenti, van szabadidőd. Így próbálj meg valami új hobbit, tevékenységet kitalálni, kezdj el például sportolni. 

Toleranciára tanít 

Számos emberben feszültséget okoz a semmittevés, így az unalomhoz igenis tolerancia kell. Nehéz megszokni, hogy semmilyen inger nem stimulálja az agyunkat.

Az unalom a képzelőerőt is fejlesztiForrás: Thinkstock

Fejleszti a képzelőerőt 

Amikor semmilyen inger sem érkezik, szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Gondolkodjunk, álmodozzunk, ilyenkor mindent szabad. 

Segít a komplex érzelmek feldolgozásában 

Ilyenkor a legjobb a magánéleti kérdéseket végiggondolni. Párkapcsolat, házasság vagy akár családi viszályokra születhet megoldás, amikor van időd nyugodtan átgondolni az érzéseidet.