Kíváncsi vagy, mely tulajdonságaidat örökölted az anyukádtól, és melyeket az apukádtól? Íme, egy kis segítség. Persze az öröklődés ennél egy jóval bonyolultabb tudomány, de vannak olyan általános szabályok, amelyekből ki lehet indulni.

Kezdjük a legalapvetőbbel, vagyis az ember nemével Ez nagyban az édesapától függ, hiszen az anyától a baba az X-kromoszómát kapja, az apától pedig vagy ismét X-et, és akkor lány lesz, vagy Y-t, és ebben az estben fiú.

Kiderül, kitől mit örököl a gyerek - Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

Fogak egészsége A fogak esetében is inkább az apára kell figyelni, ha ő gyakran jár fogorvoshoz, valószínű, hogy ezt a gyermek sem fogja megúszni. A szabályosság és a méret viszont mindkét szülőtől örökölhető.

Intelligencia Az intelligenciáért felelős gént az X-kromoszóma hordozza, tehát a fiúgyermekek az anyukájuktól öröklik, a lányok pedig mindkét szülőtől. Persze az intelligencia sem öröklődik teljes egészében, csak körülbelül 40 százalék, a többi a neveltetéstől, tanulmányoktól, érdeklődéstől, környezettől és sok egyéb dolgoktól függ - írja a Joy