Laky Zsuzsi férje olyan ütéseket kapott ketrecharcosként, hogy károsodott az agya

agy Laky Zsuzsi ütés agykárosodás orvos ketrecharc kórház Dietz Guszti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legbátrabb páros című műsorban derült fény arra, milyen nagy árat fizetett sportkarrierjéért Laky Zsuzsi férje, Dietz Gusztáv. A férfi olyan ütéseket kapott, hogy agykárosodást szenvedett, ma már a múlté a fotografikus memóriája. 

"2015-ben, Linzben szenvedtem súlyos vereséget, Tomislav Spahovic ütött ki. Egy labdába sem fejelhettem volna bele fél évig, még edzésen sem üthettek volna meg, de rá egy hónapra elvállaltam egy bécsi gálát. Ezen a meccsen is leütöttek, kibújt a fedezékből a fejem, párat kaptam a földön is, pedig már öntudatlan voltam" - mesélte a Borsnak Laky Zsuzsi férje, Dietz Guszti, aki A legbátrabb páros című műsorban megkérte a feleségét, ő oldja meg a logikai feladatot, hiszen neki nem menne.

Mint mondta: az ilyen ütések nyomot hagynak az agyban. Így történt ez nála is, agykárosodást szenvedett. Amikor második bécsi meccsére ment, már tudni lehetett, hogy agytörzsgyulladása van, és egy tenyérnyi vérömleny a bal füle mögött. Már az első ütés után is csoda volt, hogy életben maradt.

Laky Zsuzsi férje, Dietz Guszti agykárosodást szenvedett Forrás: TV2

"Az orvos úgy fogalmazott, agónia nélkül fulladtam volna meg, az agytörzs ugyanis nem adott utasítást a szervezetemnek, hogy vegyen levegőt" - fogalmazott Dietz Guszti. Ezután érződött, hogy eltűnt a fotografikus memóriája, a rövidtávú sérült, sokszor arra sem emlékezett, hol volt előző nap autóval. Kilenc hónap múlva újra a ringben volt a ketrecharcos, ám ekkor is kiütötték.

"Nem érzem magam hülyének, nem lettem gyengébb képességű. Egészen fiatal koromban fotografikus memóriám volt, úgy néztem ki, hogy megfelelő képességgel születtem, programozónak készültem" - mondta Dietz, aki elárulta: felesége az élő notesze. Orvosai azzal nyugtatják, hogy lassan visszaépülhetnek az agyában a szükséges idegi kapcsolatok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.