Ismerd meg a 4-7-8 technikát, amellyel egy perc alatt elalhatsz

módszer alvás technika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 4-7-8 technikával egy perc alatt azok is álomba szenderülhetnek, akik egyébként alvásproblémákkal küzdenek.

A 4-7-8 technika dr. Andrew Weil amerikai orvos nevéhez kötődik. Ez a módszer képes az egész testet ellazítani.

Forrás: Shutterstock/ puhhha

És hogy mit is jelent ez pontosan? Eláruljuk, hogyan csináld!

1. A nyelved hegyét nyomd egy kicsit a szájpadlásodhoz, és a szádon keresztül préseld ki a levegőt úgy, hogy közben hallasd a „ssshhh" hangot.

2. Csukd be a szádat, és négy másodpercen keresztül szívd be a levegőt az orrodon keresztül.

3. Tartsd bent a levegőt, amíg elszámolsz hétig.

4. Lassan, nyolc másodpercen keresztül fújd ki a levegőt a szádon úgy, ahogyan az első pontban leírtuk.

5. Ismételd meg a fentieket háromszor – írja a Daily Star.

Fülöp herceget orvosi megfigyelés alatt tartják a baleset utánhttp://www.life.hu/drlife/20190118-fulop-herceget-orvosi-megfigyeles-alatt-tartjak-a-baleset-utan.htmlNapokig orvosi megfigyelés alatt kell tartaniuk Fülöp herceget, aki csütörtökön balesetet szenvedett autójával. Látszólag nem történt komoly baja, ám ebben a korban akár halálos kimenetelű is lehet egy ilyen eset, ha nem figyelnek az intő jelekre. Dr. Life--Nem egészséges, hogy Meghan Markle várandósan is magas sarkút viselhttp://www.life.hu/drlife/20190118-nem-egeszseges-hogy-meghan-markle-varandosan-is-magassarkut-visel.htmlMeghan Markle várandósan sem mondott le a magas sarkúról, ami az orvosok szerint nagyon veszélyes. Dr. Life--Baukó Éva segítségével gyógyulhat ki pánikbetegségéből Gáspár Győzőhttp://www.life.hu/drlife/20190118-bauko-eva-segitsegevel-gyogyulhat-ki-panikbetegsegebol-gaspar-gyozo.htmlKiderült, Baukó Éva nagyon sokat segített Gáspár Győzőnek, hogy kigyógyuljon a pánikbetegségéből. Dr. LifeOrigoZsírsejtekké programoztak át ráksejteket svájci kutatókhttp://www.life.hu/drlife/20190117-zsirsejtekke-programoztak-at-raksejteket-svajci-kutatok-1.htmlEgy kombinált terápia segítségével sikerült ráksejteket zsírsejtekké alakítani egerekben a Bázeli Egyetem kutatóinak. Dr. Life--Levetetné melleit a Survivor egykori játékosa, Demeter Alexandrahttp://www.life.hu/drlife/20190116-levetetne-melleit-a-survivor-egykori-jatekosa-demeter-alexandra.htmlA Survivorből megismert Demeter Alexandrát mosolygós, életvidám nőként láthatták az emberek, ám valójában életének nagy része a fájdalomról és a félelemről szól: mellráktól retteg. Dr. Life--Kern András megbetegedett: torokgyulladás miatt mondta le az előadásaithttp://www.life.hu/drlife/20190115-kern-andras-megbetegedett-torokgyulladas-miatt-mondta-le-az-eloadasait.htmlNagyon megijedtek a rajongók, ugyanis Kern András lemondta az előadásait, idén már nem először. Kiderült, mi történt a színésszel. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.