Ez történik a fogaiddal, ha hanyagolod a fogmosást – Videó

videó fogápolás fogmosás fogak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felkerült az internetre egy olyan animáció, amely azt mutatja be, mi történik a fogainkkal akkor, ha hosszabb ideig nem mosunk fogat.

Az AsapScience YouTube-oldalára töltött fel egy nagyon kedves, oktató jellegű videót arról, mi is történik a fogainkkal, ha nem mossuk őket rendszeresen. Ha este kihagyjuk ezt a fontos lépést, szinte azonnal elkezd az úgynevezett dentális plakk keletkezni a fogainkon, amely kedvez a baktériumok elszaporodásának.

Egy hét elteltével a plakk és a baktériumok miatt leheletünk kellemetlen szagúvá válik, ráadásul a fogkő is elkezd szaporodni, amely a fogak besárgulását és a zománc sérülését is előidézheti.

Egy hónap múlva kilyukadhatnak a fogak, a lyukak pedig egyre nagyobbakká válhatnak. Az íny begyulladhat, fájdalmassá válhat és vérezhet. Ha pedig egy egész évig nem mosunk fogat, akkor megkezdődhet a fogak kihullása, és végül szervi megbetegedések is létrejöhetnek ennek következtében.

Az egészséged kulcsa ott hever a torkodban – Az éneklés mint csodaszerhttp://www.life.hu/drlife/20190122-az-enekles-szervezetre-gyakorolt-jotekony-hatasai.htmlEgy skandináv kutatás szerint három titka van a hosszú életnek: a kempingezés, a táncolás és az éneklés. Most ez utóbbi jótékony hatásait mutatjuk be. Dr. LifeOrigoÖrdög Nóra dongalábbal születetthttp://www.life.hu/drlife/20190125-ordog-nora-dongalabbal-szuletett.htmlÖrdög Nóra most először beszélt arról, hogy dongalábbal született, ami szerinte sok mindenre választ ad az életében. Dr. Life--Használt papír zsebkendőt árulnak, hogy akkor betegedhessünk meg, amikor akarunkhttp://www.life.hu/drlife/20190124-hasznalt-papirzsebkendot-arulnak-hogy-akkor-betegedhessunk-meg-amikor-akarunk.htmlMegdöbbentő összeget, 79,99 dollárt kér egy Los Angeles-i cég használt, orrváladékkal teli papír zsebkendőkért. Mint mondják, nem a papír zsebkendőt kapjuk a pénzünkért, hanem a jogot, hogy akkor betegedhetünk meg, amikor akarunk. Dr. LifeThinkstockAndor Éva gerinctornával erősíti a testéthttp://www.life.hu/drlife/20190124-andor-eva-gerinctornaval-erositi-testet.htmlLábfájdalmak miatt fordult gyógytornászhoz Andor Éva. Most gerinctornára jár, azt mondja, már néhány hét után érezte a hatását. A torna pedig megerőltetőbb volt, mint amire számított. Dr. Life--Roska Botond rangos orvosi díjat vett át: visszaadhatja a vakok látásáthttp://www.life.hu/drlife/20190124-roska-botond-rangos-orvosi-dijat-vett-at-visszaadhatja-a-vakok-latasat.htmlVisszaadhatja a vakok látását Roska Botond, aki nemrégiben átvette a Louis-Jeantet orvosi díjat, melyet a Nobel-díj előszobájának is tartanak. Dr. LifeOrigoSzabó Zsófi allergiás letthttp://www.life.hu/drlife/20190121-szabo-zsofi-allergias-lett.htmlSzabó Zsófi allergiával küzd, testét kiütések borítják. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.