Vannak hibák, amiket nem szabad elkövetnünk zuhanyzás közben

Forrás: Shutterstock -
áramütés sérülés zuhanyzás fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindegy, hogy este vagy reggel zuhanyzunk, de a higiéniára mindenképp ügyelnünk kell. Még akkor is, ha épp a tisztálkodás miatt zuhanyzunk, számos veszélye fenyeget minket. 

Akár áramütéstől is tartanunk kell, ha vihar idején zuhanyzunk vagy épp mosogatunk. A Házipatika.com cikke szerint ugyanis ha a villám olyan helyre csap be, akkor áramot juttathat a vízvezetékekbe, így viharok idején inkább mellőzzük a zuhanyt.

Érdemes óvatosnak lenni, ha zuhanyzásról van szó Forrás: Shutterstock

Számos baleset származik abból is, ha nem figyelünk kellőképp testünk épségére, rengeteg baleset történik ugyanis akkor, ha elcsúszunk a kádban vagy épp a zuhanytálcában. Szereljünk fel kapaszkodót, használjunk zuhanyszőnyeget.

A fertőzésveszély is igen nagy lehet, ha nem takarítjuk rendszeresen a zuhanyrózsát, sőt bizonyos időközönként cserélni is érdemes. A vízsugárral ugyanis számos baktériumot moshatunk ki belőle, amelyek a bőrünkre vagy a légutakba kerülhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.