Szakemberek furcsállják, hogy Curtis miért szaunázott és sportolt intenzíven az elvonón.

Múlt héten jött ki az elvonóról Curtis, aki máris belevetette magát a munkába. A rapper a kiengedése után elárulta, az első napok a rehabon nagyon nehezek voltak, de a napi négy és fél óra szaunázással, sporttal, vitaminokkal és rengeteg folyadékkal sikerült megtisztítania a szervezetét.

A Ripost most megkérdezett egy szakembert, aki furcsállja, hogy az elvonón ilyen módszerekkel próbálják leszoktatni a pácienseket.

A klinikai tapasztalatom az, hogy az elvonási tüneteket enyhítő gyógyszerek nélkül nem szokott menni a leszokás, pláne kokainmegvonás esetén. Ha pedig gyógyszer kell, ott orvosnak is lennie kell. Én nem engedném az intenzív sportolást és a szaunázást sem, a vegetatívum ugyanis ilyenkor táncot jár: a megvonás heves szívdobogással, vérnyomás- és vércukor-ingadozással, rossz közérzettel, bőrbizsergéssel, zsibbadással, állandóan változó hangulattal és még sok egyéb más kellemetlen tünettel jár együtt” – magyarázta dr. Funk Sándor addiktológus főorvos.

Curtis szaunázással gyógyultForrás: TV2

Egy másik szakember elmondta, elhagyva az elvonót senki nem jelentheti ki egyből, hogy meggyógyult.

A gyógyulás egy hosszú folyamat következménye, nem hetekben mérhető. A szembenézés és az, hogy valaki önszántából bemegy az elvonóra, az első lépés a gyógyulás felé, azonban ez csak a jéghegy csúcsa. Sokszor a kezelést megvonási tünetek nehezítik, ilyen lehet a sóvárgás vagy akár fizikai tünetek, mint remegés, izzadás, fokozódó feszültség” – fejtette ki Makai Gábor klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta.