Nyiroködémája miatt hatalmasra duzzadt az egyik lába Amynek, ő azonban nem adta fel, így is megvalósította régi vágyát: szépségkirálynő lett és rendszeresen eljár sportolni.

A 38 esztendős Amy Rivera olyan nyiroködémával született, amely azt jelenti, hogy a testének jobb oldala folyamatos gyulladásban van a fülétől egészen a lábujjáig. Lába hatalmasra duzzadt, külseje miatt pedig rengeteg beszólást kap vadidegenektől. Vannak, akik egyszerűen elefántlábú lánynak csúfolják.

Amyt elefántlábúnak csúfoljákForrás: NORTHFOTO/mediadrumworld.com / Amy Rivera/Mediadrumworld.Com / Amy Rivera

18 évesen azonban elege lett az őt ért kritikákból és elindult egy szépségversenyen, amit meg is nyert a gyönyörű arcú lány. A győzelem ellenére Amy a mindennapokban is igyekezett bő szoknyákkal eltakarni a lábát. Orvosai ráadásul semmi jóval nem biztatták: azt mondták neki, 35 éves korára kerekesszékbe kerülhet.

A műtét előttForrás: NORTHFOTO/mediadrumworld.com / Amy Rivera/Mediadrumworld.Com / Amy Rivera

2013-ban a jobb lába már kétszer akkora volt, mint a bal, de talált egy olyan orvost, aki felállította a pontos diagnózist és sikerült műtéttel csökkenteni a lába méretét. Ma már tud sportolni is, szívesen eljár jógázni és salsázni tanul.

Próbál teljes életet élniForrás: NORTHFOTO/mediadrumworld.com / Amy Rivera/Mediadrumworld.Com / Amy Rivera