Tóth Róbert kajakos állapota javul: már 5 kezelésen van túl Houstonban

Forrás: Instagram -
Tóth Róbert Houston rák (betegség) kajakos gyógyulás kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Túl van az ötödik kezelésen Houstonban Tóth Róbert, korábbi U23-as Európa-bajnok kajakos. A sportolót ritka rákos megbetegedés támadta meg, úgy tűnik, most javul az állapota. 

Ahogy mi is beszámoltunk róla: Tóth Róbert, korábbi U23-as Európa-bajnok kajakost ritka rákos megbetegedés támadta meg. Az Amerikai Egyesült Államokban sikerült bekerülnie egy programba, amivel megmenthetik az életét.

Igaz, a gyógyszert ingyen kapja, de a kórházi kezelés díját ki kell fizetniük, ezt adományokkal tudták megtenni. Tóth Róbertet Amerikában felesége, Reményi Diána támogatja. A sportoló már túl van az ötödik kezelésén, és bár az eljárás igénybe veszi a szervezetét, úgy tűnik, jobban van.

„Még várni kell az első képalkotó kontrollvizsgálatra, hogy lássuk, pontosan hogyan hat a gyógyszer, de a vérképem már az első kezelés után sokkal jobb volt, mert amikor megérkeztünk február elején, a májértékek kritikus állapotban voltak a sok áttéttől” – mesélte a Blikknek Tóth Róbert. A betegség 2017-ben támadta meg a könnycsatornáját, majd átterjedt a gerincére és a májára.

Tóth Róbert az egyik kezelésen Forrás: Instagram

„A kezelés elég kemény, mivel heti rendszerességű, kevés az idő regenerálódni. Gyakran van hányingerem, előfordul, hogy egész nap, és az is, hogy hányok. Emiatt persze az evés is nehéz, de egy dietetikus segítségével ezen is dolgozunk” – folytatta a sportoló, akit feleségével egy amerikai házaspár szállásolt el.

Mint mondta: nagyon jó helyük van, a kezelések mellett edz, hetente egyszer kajakozni is tud. „Maximálisan a gyógyulásra tudok koncentrálni, és hiszek benne, hogy sikerül is” – mondta a lapnak Tóth Róbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.