Bőr nélkül jött a világra a texasi csecsemő - Ritka betegségben szenved

Forrás: Paul Joseph Brown/AP -
betegség bőr probléma Texas csecsemő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
37 hetesen látta meg a napvilágot a texasi Ja'bari Grey. A csecsemőt négy hónap alatt kétszer kellett újraéleszteni. Ritka betegségben szenved: bőr nélkül született. 

Csupán a fején és a lábain van bőr a január elsején született Ja'bari Greynek. A csecsemőt négy hónap alatt kétszer kellett újraéleszteni – írja a Bors. Ritka betegségben szenved, az orvosok is értetlenül állnak a történtek előtt.

25 éves édesanyján sürgősségi császármetszést hajtottak végre, amikor látták, hogy a kicsi súlya nem gyarapodik, és a szívverése is lassul. A baba most lélegeztetőgépen van, és csövön keresztül táplálják. Az anyja még csak egyszer foghatta a kezében, akkor is orvosi köpenyen és kesztyűn keresztül. Jelenleg 3,6 kilogrammot nyom.

Az orvosok mindent megtesznek, hogy megmentsék (Képünk illusztráció) Forrás: Paul Joseph Brown/AP

Egy Houstonból érkezett specialista szerint a gyermek Epidermolysis bullosában szenved. Az ilyen gyermekeket pillangóknak is nevezik, hiszen a testük olyan érzékeny, mint a pillangó szárnya. Erre a betegségre nincs gyógymód.

A szülők a GoFoundMe oldalon gyűjtenek adományokat a kórházi kezelésekre és a járulékot költségekre. A babát két nagyobb testvére is várja haza.

Ritka rendellenességgel született Olivia Chicchon: hatalmasra duzzadt az arcahttp://www.life.hu/drlife/20190418-ritka-rendellenesseggel-szuletett-olivia-chicchon-arca-hatalmasra-duzzadt.htmlOlivia nem hagyja, hogy a betegsége elszomorítsa: a kétéves kislánynak a rendellenesség miatt az arca jobb oldala duzzadt, de ő ugyanúgy élvezi az életet. Dr. Life--Mádai Vivien nem mondta el a kisfiának a bőrrákjáthttp://www.life.hu/drlife/20190417-madai-vivien-nem-mondta-el-kisfianak-a-borrakjat.htmlSzomorú hírrel jelentkezett az Instagram-oldalán néhány nappal ezelőtt Mádai Vivien. A műsorvezető elmondta: bőrrákot diagnosztizáltak nála. Szerencsére időben észrevették, még nem képzett áttétet. A kisfiának nem beszélt a dologról. Dr. LifeOrigoKínai tudósok emberi géneket ültettek majmokbahttp://www.life.hu/drlife/20190416-kinai-tudosok-emberi-geneket-ultettek-majmokba.htmlKockázatos kísérletet végeztek a kutatók Kínában: emberi géneket ültettek majmokba. Ez lett az eredménye. Dr. LifeOrigoEgy új kutatás szerint a kétévesnél idősebb gyermekeknek nincs szükségük délutáni alvásrahttp://www.life.hu/drlife/20190416-egy-uj-kutatas-szerint-a-ketevesnel-idosebb-gyermekeknek-nincs-szukseguk-delutani-alvasra.htmlEgy amerikai tanulmány szerint a kétévesnél idősebb gyerekeknek már nincs szükségük alvásra napközben. Dr. LifeOrigoSzex és felfázás: van kapcsolat a kettő között?http://www.life.hu/drlife/20190412-a-szex-intim-egyuttlet-es-a-felfazas-kapcsolata.htmlA felfázásként emlegetett húgyúti fertőzés tünetei – az égő érzés, a folytonos vizelési inger, az olykor véres vizeletürítés vagy az alhasi fájdalom – sokszor az intim együttlétek után jelentkeznek. Ez nem véletlen, ugyanis van összefüggés a szex és a húgyúti fertőzés között. Hogyan lehetséges ez, hogyan kaphatjuk el, hogyan előzhetjük meg és mit tegyünk, ha már megtörtént a baj? Dr. LifeOrigoÍgy érzi most magát Törőcsik Marihttp://www.life.hu/drlife/20190415-igy-erzi-most-magat-torocsik-mari.htmlTörőcsik Mari elárulta, mostanában gyakran kerül kórházba, de ettől eltekintve jól érzi magát. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.