Egy amerikai tinédzser reggelre minden emlékét elveszíti egy másfél évvel ezelőtt történt baleset óta.

Bizonyára sokan látták az 50 első randi című filmet, amelyben a főszereplő lánynak reggelre kitörlődik az emlékezete. Most kiderült, hogy ez akár a valóságban is megtörténhet.

Az OddityCentral azt írja, az észak-karolinai Caitlin Little másfél évvel ezelőtt ütötte be a fejét egy baleset során és azóta úgynevezett anterográd amnéziában szenved. A 16 éves lány reggelente úgy ébred, hogy semmire nem emlékszik, ezért szülei mindig azzal kezdik a napot, hogy elárulják, ki is ő valójában.

Mindig tartok tőle, hogy kiugrik az ágyból és megvádol azzal, hogy ez nem igaz. Ezért minden reggel hezitálok. De meg kell tennem, nincs más választásom” – nyilatkozta az édesapa, aki emellett még a lány által írt naplót is elolvastatja nap mint nap Caitlinnel, hogy könnyebb legyen megértenie, mi történik.

A lánynak emiatt az iskolában is akad bőven problémája, beérve az osztályterembe azt sem tudja, hol a helye, hol szokott ülni.

Folyamatosan kapja a méregdrága kezeléseket, de egyelőre az orvosok is tehetetlenek. A szülők abban bíznak, hogy váratlanul, egyik napról a másikra fog javulni lányuk állapota. Egyelőre azonban a szakemberek sem biztatják őket ezzel.