Kiderült, hogy bizony az alvási pozíció is árulkodik a személyiségünkről: ezt jelenti, ha hason, háton vagy az oldaladon alszol.

Nem is gondolnánk, de bizony az is sokat elárul rólunk, hogy milyen pózban alszunk – legalábbis dr. Lillian Glass testbeszédszakértő szerint. Mivel az alvási pózt nem tudjuk befolyásolni, elrejteni sem tudjuk, de csak azok láthatják, akiket ennyire közel engedünk magunkhoz.

Ezt árulja el rólad az, hogy milyen pózban alszolForrás: Shutterstock

Ha a hasadon alszolHa ez a kedvenc pózod, és az esetek túlnyomó többségében így alszol, akkor kissé zárkózott személyiség vagy.

Ha a hátadonEz meglehetősen magabiztos pozíció, különösen akkor, ha mindezt kevés ruhában teszi az ember. Ezt a pózt veszik fel az állatok is, ha jól érzik magukat.

Ha magzatpózban pihenszHa így alszol, akkor valószínűleg kissé bizonytalan vagy, és biztonságra, védelemre vágysz. Akik így alszanak, keménynek tűnhetnek, de valójában érzékenyek.

Ha az oldaladon alszolEz a póz a hát és a magzat kombinációja, amennyiben így alszol, az az egyensúlyban tartásra utal – mind az ágyban, mind az életben.

Ha folyamatosan változtatodTermészetesen egyszerűen jelentheti a kényelmi pozíció keresését is, ugyanakkor nyugtalanságra is utalhat.