Családi nyaralásra indult Ciprusra Litauszki Róbert, az Újpest focistája. Kislánya agyvelőgyulladást kapott, kórházba került, lebénult, félő volt, hogy maradandó károsodást szenved.

"Május végén elutaztunk Ciprusra, ahol a vakáció végén a kislányom megbetegedett. Először úgy tűnt, hasmenéses-hányásos vírust kapott el, de később felszökött a láza, szegénykémből mintha teljesen kiszállt volna az élet, ezért már ott kórházba került" – kezdte a Blikknek Litauszki Róbert, az Újpest focistája. A kislány állapota rosszabbodott, ezért hazautaztak. "A budapesti Szent László Kórház infektológiai osztályán kiderítették az orvosok, hogy Rota enkefalitisz vírussal fertőződött, majd ebből következett egy agyvelőgyulladás is" – mondta a labdarúgó. 

Litauszki Róbert kislánya ma már jól vanForrás: MTI/EPA/EFE/Julio Munoz

A hároméves Lia nem tudott beszélni, később pedig járni sem. Számos vizsgálaton és megpróbáltatáson esett át. Szteroiddal kezelték a gyermeket, beszéd- és járáskészsége is visszatért. A szülők nagyon boldogok, hogy Lia felépült, mert az elején félő volt, hogy nem így lesz. 

"Nagy örömünkre már kezdi visszanyerni az erejét. A jobb kezével még kicsit ügyetlenebb, a beszéde pedig még nem olyan tiszta, mint előtte, de az orvosok engedélyezték, hogy a jövő héttől újra közösségbe mehessen. Szeptemberben lesz egy MRI-vizsgálata, mégpedig azért, hogy megnézzék, teljesen eltűntek-e a betegség szövődményei" – fogalmazott az édesapa.