Korán keléssel a mellrák ellen: különös felfedezésre jutottak a kutatók

Forrás: BSIP/COLLANGES / BSIP/Collanges -
mellrák alvás rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy közelmúltban készített kutatás szerint azok a nők, akik reggelente korábban kelnek, kevésbé betegszenek meg mellrákban, azokhoz képest, akik az elégséges 7-8 óránál többet töltenek az ágyban. A szakemberek szerint az összefüggések feltérképezése miatt további vizsgálatokra is szükség van, hogy még pontosabban meghatározhassák, hogyan befolyásolja az ébredés időpontja a daganatos betegségek rizikóját.

A kutatásban 410 ezer nő adatait elemezték. Úgy vélik, az álmatlanság nem hajlamosít a mellrákra, viszont az, hogy mikor kel fel valaki reggelente, igen. Arra jutottak, a korábban kelők kevésbé betegszenek meg, ami persze nem azt jelenti, hogy aludjunk keveset, inkább azt, hogy ha 7-8 órát pihentünk, akkor is érdemes felkelnünk, ha egyébként meg ágyban maradhatnánk – írja a Reuters nyomán az egészségkalauz.

Forrás: BSIP/COLLANGES / BSIP/Collanges

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.