Bevált módszerek lábszag ellen

Forrás: Thinkstock -
izzadás lábszag házi praktikák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A verejtékezés abszolút természetes dolog, az viszont nagyban változik, hogy kit mennyire intenzíven érint, nem beszélve a kellemetlen szagokról, amelyek ellen azonban egy kis odafigyeléssel sokat tehetünk. Most a lábizzadás ellen adunk tippeket, illetve a kellemetlen lábszag elűzésére. 

Számos oka lehet a büdös lábaknak, ha fertőzés vagy gombás megbetegedés okozza, először a problémát kell orvosolnunk. Ha a kezelés után sem múlik el a lábszag, akkor kell egyéb praktikákat bevetni.

Forrás: Thinkstock
  • Ha kifejezetten izzadós a lábunk, a cipőnket estére tegyük jól szellőző helyre. Ha ez elmarad, akkor reggel ugyanabba a nedves cipőbe bújunk vissza, így még erőteljesebben kialakulhat a lábszag.
  • Mindig viselj megfelelő zoknit, természetes, szellőző anyagokat keress, mint a bambusz és a pamut. A sok műszálas anyagot tartalmazó zoknikba nagyon könnyű beleizzadni.
  • Természetesen az is nagyon fontos, hogy megfelelően tisztítsd a lábadat. Használj antibakteriális szappant.
  • Vegyél egy 20 perces, langyos, szódabikarbónás lábfürdőt. A szódabikarbóna remek tulajdonsága, hogy képes helyreállítani a láb pH-értékét, és eltünteti a lábon élő baktériumokat.
  • Használhatsz a lábadra lábdezodort, vagy ha az számodra túl illatos, próbáld ki először a hintőport, ami felszívja a lábadról az izzadságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.