Hatalmas felfedezést tettek a kutatók az öregedéssel kapcsolatban

Forrás: Cultura Creative/Andrew Brookes AB Still Ltd/Rafe Swan -
öregedés kutatás felfedezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő felfedezést tettek a kutatók: lehetséges, hogy az öregedés visszafordítható.

Úgy tűnik, megfordítható az öregedés – számolt be róla a Ripost a Nature tudományos folyóiratban megjelent tanulmány alapján. A Cambridge Egyetem Wellcome-MRC Cambridge Őssejt Intézetének dolgozói egereket vetettek alá a vizsgálatnak: öreg egyedek őssejtjeit ültették át fiatal egyedek agyába és arra a felfedezésre jutottak, hogy az idős sejtek megfiatalodtak. Fordítva viszont már nem működött a dolog, idős egyedekbe hiába ültették be fiatalabbak őssejtjeit, azok elsorvadtak.

A szakemberek az örömteli felfedezés után kijelentették, továbbra sem céljuk, hogy elérjék a halhatatlanságot, csupán azt szeretnék, hogy gyógyítani lehessen az olyan időskori betegségeket, mint például a demencia vagy a Parkinson-kór.

A kép csak illusztráció Forrás: Cultura Creative/Andrew Brookes AB Still Ltd/Rafe Swan
Még nem térhet vissza a színpadra Bangó Marikahttp://www.life.hu/drlife/20190826-meg-nem-terhet-vissza-a-szinpadra-bango-marika.htmlBangó Marika egy szájsebészeti beavatkozás miatt egyelőre nem állhat színpadra. Dr. LifeOrigoKristen Bell színésznő kislányát baleset érte: kórházban látták el - Fotóhttp://www.life.hu/drlife/20190824-kristen-bell-szineszno-kislanyat-baleset-erte-korhazban-lattak-el.htmlKristen Bell színésznő a kórházból posztolt: kislányával történt baleset. Dr. LifeOrigoŐszintén vallott betegségeiről egy hosszú posztban Dukai Reginahttp://www.life.hu/drlife/20190824-oszinten-vallott-betegsegeirol-egy-hosszu-posztban-dukai-regina.htmlRitka az ilyen őszinteség: Dukai Regina hosszú posztban mesélt a betegségeiről. Dr. Life--Jane Fonda intim plasztikai beavatkozáson esett át: nyíltan vállaljahttp://www.life.hu/drlife/20190823-jane-fonda-intim-plasztikai-beavatkozason-esett-at-nyiltan-vallalja.htmlJane Fonda őszintén mesélt plasztikai beavatkozásairól. Elárulta, hogyan hidalta át a korából adódó szexuális nehézségeket. Nyíltan és őszintén mesélt a világsztár. Dr. Life--A mellrákkal küzdő Olivia Newton-John nyilatkozott az állapotárólhttp://www.life.hu/drlife/20190815-a-mellrakkal-kuzdo-olivia-newton-john-nyilaktozott-az-allapotarol.htmlOlivia Newton-John mellrákkal küzd, most nyilatkozott arról, hogy érzi magát. Dr. Life--Szuperbaktériumot vizsgáltak a kutatókhttp://www.life.hu/drlife/20190815-szuperbakteriumot-vizsgaltak-a-kutatok.htmlA clostridium difficile szuperbaktérium eredetét vizsgálták a kutatók. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.