Tudtad? Szex után ezért fontos, hogy ne aludj el rögtön!

Forrás: Shutterstock -
szex hólyaghurut alvás urzinol2020 intim higiénia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy igazán jóleső és tartalmas szexuális együttlét után nagy a csábítás, hogy párunkkal összebújva elaludjunk. Ám fontos, hogy az ilyen álomba szenderüléseket lehetőleg kerüljük, mivel még számos „feladatunk" van utána. Most megtudhatod, hogy mik ezek és azt is, miért fontosak!

4 dolog, amit a szex után meg kell tenni, mielőtt még elszundítanánk

1. Higiénia

Nem csak azért kell a fürdőszoba felé venni az irányt, hogy az izzadságot lemossuk magunkról! Bármilyen hosszú és intenzitású együttlét is áll a hátunk mögött, a nemi szervek környékének higiéniája elengedhetetlenül fontos. Ez nőkre és férfiakra egyaránt vonatkozik. A meleg vizes mosakodás mellett használhatunk pH-semleges szappant vagy intim mosakodó gélt, de csak külsőleg. Ezzel a pár perces rutinnal elkerülhetjük a fertőzések kialakulását.

Használhatunk pH-semleges szappant vagy intim mosakodó gélt, de csak külsőleg Forrás: Shutterstock

2. Pisilés

Manapság sok helyről kapjuk azt az információt, hogy szex után menjünk pisilni. Ez valóban nagyon fontos. No, de miért? Mialatt együtt vagyunk a partnerünkkel, a különböző testnedvek és váladékok, melyek tartalmazhatnak baktériumot, könnyedén bekerülhetnek a húgycsőbe, onnan tovább jutva pedig különböző húgyúti fertőzésekhez – például hólyaghuruthoz –, gyulladásokhoz vezethetnek. Ám ezt igen egyszerű módon el lehet kerülni: pisiléssel ugyanis ezeket a baktériumokat el tudjuk távolítani, még mielőtt lehetőségük lenne a hólyagban megtapadni és szaporodásnak indulni. Amennyiben nem tudsz közvetlenül utána pisilni, igyál meg egy vagy két nagy pohár vizet, hogy meggyorsítsd a folyadékürítési folyamatodat.

3. Mikrosérülések kezelése

Előfordulhat, hogy a szex vadabbra sikeredett, aminek következtében apró sérülések keletkezhetnek mind a pénisz felszínén, mind a hüvely falán. Gyakran ezeknek semmi jelét nem tapasztaljuk, mégis fontos a kezelésük. Bár ezek az apró hámszöveti horzsolások maguktól is nagyon hamar begyógyulnak, a fertőzések elkerülése érdekében érdemes a férfiaknak hámosító, gomba elleni krémmel, a nőknek pedig a hüvelyflóra helyreállítására szolgáló készítménnyel kezelni a nemi szerveket a szexuális aktust követő 1-2 napig.

Előfordulhat, hogy a szex vadabbra sikeredett, aminek következtében apró sérülések keletkezhetnek Forrás: Shutterstock

4. A játékszerek tisztántartása

Ma már teljesen elfogadott a különböző szexuális segédeszközök, játékok használata az együttlétek alatt, de sosem szabad megfeledkezni ezek tisztításáról. Hiába nagy a kísértés, hogy egyszerűen visszakerüljenek a ládikóba, ez sose történjen meg addig, míg alaposan meg nem „fürdettük" azokat.

Ne feledd, a saját és párod intim higiéniája elengedhetetlen a felhőtlen együttlétekhez!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.