Egy különleges kezeléssel felépült a gyógyíthatatlan rákból a fiú

betegség rák gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A leukémia legveszélyesebb fajtáját diagnosztizálták a hatéves kisfiún. Az orvosok lemondtak róla. Ám egy különleges terápiának köszönhetően meggyógyult.

A hatéves Oscar Saxelby-Lee-nél a leukémia halálos válfaját állapították meg, amelyre gyakorlatilag nincs gyógymód.
Az akut limfoid leukémia ugyan gyógyíthatatlan, de a kisfiúnál elkezdték a kemoterápiás kezelést, hogy valamivel tovább életben maradhasson, de teljesen hatástalannak bizonyult. Ezután áttértek az őssejtkezelésre, de javulást továbbra sem tapasztaltak. Az orvosok lemondtak róla, közölték a szülőkkel, hogy nincs esélye a túlélésre.
Édesanyja és édesapja azonban nem adták fel, és Szingapúrba utaztak, hogy egy forradalmian új kezelést, a CAR-T terápiát próbálják ki. Ehhez szükséges volt egy csontvelő-átültetésre, amihez apukája volt a donor - írta a The Sun.

Rengeteg pénzbe került a kezelés, csaknem mintegy 200 millió forintot kellett kifizetniük, de sokan segítették a családot.
Meg is lett az eredménye a különleges terápiának, amit eddig összesen két emberen végeztek el a világon vele együtt.
Oscar már hat hónapja tünetmentes, minden tesztje negatív. A család igazán csak akkor nyugodhat meg, ha 5 évig nem jön vissza a betegség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.