„Nem tudok a gyerekeimmel biciklizni, strandolni” – egy rákbeteg édesanya vallomása

betegség anya rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 38 éves, háromgyerekes Hegedűs Mártánál méhnyakrákot diagnosztizáltak tavaly májusban, ami előrehaladott állapotban volt. Sajnos a kemoterápiát meg kellett szakítani, most egy különleges immunterápiával próbálkoznak.

Az édesanyját sokkolta a hír, amikor megtudta, hogy méhnyakrákja van, hiszen minden évben jár szűrővizsgálatra. Ráadásul a daganatos betegség előrehaladott állapotban volt.
A fotoriporter-nő sugár- és kemoterápiát kapott, ám utóbbit meg kellett szakítani, mert leálltak a veséi. Egyetlen esélye egy immunterápiás kezelés maradt, ami több mint 16 millió forintba kerül, az állami támogatást viszont elutasították rá, mert nagyon szigorú feltételeknek kell ehhez megfelelni, és a nő egyik vizsgálatának eredménye rossz értéket mutatott.
Szerencsére Márti családja és barátai adományokból hamar összeszedték a pénzt, így az anyukának van esélye a gyógyulásra.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

„Nem könnyű ezt elfogadni. Harminc centi hosszan felvágtak, kivették a méhem, megtanítottak önkatéterezni, segédeszköz nélkül ugyanis nem tudom rendesen kiüríteni a hólyagom. Kihullott a hajam, már nem tudok a gyerekeimmel biciklizni, strandolni. Ugyanakkor ha felteszem a parókám, kisminkelem magam, senki se mondaná meg, hogy beteg vagyok„ - mesélte az anyuka a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.