A 38 éves, háromgyerekes Hegedűs Mártánál méhnyakrákot diagnosztizáltak tavaly májusban, ami előrehaladott állapotban volt. Sajnos a kemoterápiát meg kellett szakítani, most egy különleges immunterápiával próbálkoznak.

Az édesanyját sokkolta a hír, amikor megtudta, hogy méhnyakrákja van, hiszen minden évben jár szűrővizsgálatra. Ráadásul a daganatos betegség előrehaladott állapotban volt.
A fotoriporter-nő sugár- és kemoterápiát kapott, ám utóbbit meg kellett szakítani, mert leálltak a veséi. Egyetlen esélye egy immunterápiás kezelés maradt, ami több mint 16 millió forintba kerül, az állami támogatást viszont elutasították rá, mert nagyon szigorú feltételeknek kell ehhez megfelelni, és a nő egyik vizsgálatának eredménye rossz értéket mutatott.
Szerencsére Márti családja és barátai adományokból hamar összeszedték a pénzt, így az anyukának van esélye a gyógyulásra.

A fotó illusztráció.Forrás: Shutterstock

„Nem könnyű ezt elfogadni. Harminc centi hosszan felvágtak, kivették a méhem, megtanítottak önkatéterezni, segédeszköz nélkül ugyanis nem tudom rendesen kiüríteni a hólyagom. Kihullott a hajam, már nem tudok a gyerekeimmel biciklizni, strandolni. Ugyanakkor ha felteszem a parókám, kisminkelem magam, senki se mondaná meg, hogy beteg vagyok„ - mesélte az anyuka a Blikknek.