Ezért lehet veszélyes a koronavírus Reviczky Gáborra

Fotó: Polyák Attila - Origo -
betegség Reviczky Gábor koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiszámíthatatlan, kire hogyan hat a koronavírus, ám az biztos, hogy a dohányosok nagyobb veszélynek vannak kitéve. Reviczky Gábor napi két doboz cigarettát szív fiatal kora óta, ám mindent megtesz azért, hogy ne kapja el a vírust.

Sajnos előfordultak olyan esetek is, amikor az illetőnek semmilyen alapbetegsége nem volt, mégis belehalt a koronavírusba. Kiderült, a gének is felelősek lehetnek azért, hogyan reagál a szervezetünk a betegségre.

„Van egy genetikai determináltság a halálesetek bizonyos százaléka mögött. Vannak, akik különböző kórokozók ellen sokkal ellenállóbbak és vannak, akik nem örököltek ilyen szerencsés géneket. Léteznek olyan speciális receptorok a szervezetben, amik felismerik és elpusztítják azokat a sejteket, amik nagyon különbözőek az emberi sejtektől, ilyen a koronavírus is. Mivel ezeknek a receptoroknak minden szervezetnél más a szerkezete, sűrűsége és száma, nagyon eltérő, hogy ki mennyire lesz ellenálló vagy éppen fogékony egy fertőzésre" – mondta a Borsnak dr. Rusvai Miklós virológus.

Az viszont tény, hogy a dohányzás súlyosbítja a betegség kimenetelét ellentétben az alkoholfogyasztással, ami a szakértő szerint nincs rá hatással.

Reviczky Gábor mindent megtesz, hogy ne kapja el a koronavírust. Fotó: Polyák Attila - Origo

Reviczky Gábor már egészen fiatalkora óta napi két doboz cigarettát szív el, ami nem kis mennyiség. Viszont igyekszik mindent megtenni, hogy erősítse immunrendszerét, és a vércsoportját illetően a szerencsések közé tartozik.

„Úgy informálódtam, hogy a dohányosoknak a 12,5 százaléka kapja el a koronavírust. Biztató, hogy a 0-s vércsoportú embe¬rek – úgy, mint én – szinte alig kerülnek lélegeztetőgépre. Ha ez a védelem nem lenne elég, nagy dózisban szedek C- és D-vitamint. Nem lehet semmit biztosan tudni, de a mostani ismereteim szerint nagy valószínűséggel túlélném a koronavírust. Nem tervezek leszokni, bár tudom, hogy káros a dohányzás, főleg ez a napi két csomag, amit elszívok" – árulta el a színész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.