Ebben az országban most először halt meg valaki koronavírusban

Forrás: Dreamstime -
Bhután halálos áldozat koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az India és Kína között fekvő Bhután márciusban teljesen elzárta magát a külvilágtól, így ott nem tört ki súlyos mértékben a járvány. Ám most mégis beszivárgott az országba a koronavírus, egy 34 éves nő az első áldozata.

Csupán 750 ezren élnek az India és Kína között fekvő Bhutánban, ahol eddig nem tört ki drasztikusan a koronavírus járvány, mivel még márciusban teljesen elzárták magukat a külvilágtól, senki sem utazhatott külföldre, és turistákat sem fogadtak.

A fotó illusztráció. Forrás: Dreamstime

Ám most decemberben egy külföldről hazaérkező nő koronavírusos tüneteket produkált, ráadásul előtte gyakorlatilag körbeutazta az országot. Így a fertőzöttek száma hirtelen 400-ról 770-re emelkedett. Egy mindössze 34 éves nő pedig el is hunyt a járványban. Ezzel ő az első áldozata a koronavírusnak az országban, kiderült, hogy krónikus májbetegségben szenvedett - írta a reuters.com.

Bhutánban azóta igencsak szigorú korlátozásokat vezettek be, a lakók vásárolni is csak engedéllyel mehetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.