Müller Cecília elárulta: ekkorra kapja meg minden regisztrált a védőoltást

Forrás: MTI/Vasvári Tamás -
védőoltás húsvét Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt van a harmadik koronavírus-hullám a nyakunkon, egyre nő újra a megbetegedések és halálozások száma, így egyre inkább foglalkoztatja az embereket a kérdés, hogy mikor kapják meg a védőoltást. 

Müller Cecília, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs online sajtótájékoztatóján elárulta, céljuk az, hogy felgyorsítsák az oltások ütemét és húsvétig mindenki megkapja az oltóanyagot, aki előzetesen regisztrált rá. Magyarországon átlépte a félmilliót a beoltottak száma, ami véleménye szerint nagy szám ahhoz képest, milyen heroikus küzdelmet kell folytatni az oltóanyagokért.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Müller Cecília arról is beszámolt, hogy folyamatosan figyelik a szakmai újdonságokat és más országok tapasztalatait, hogy gyorsítani lehessen a hazai oltások beadását.

A harmadik hullámban sajnos súlyosabb a koronavírus-fertőzés lefolyása, emiatt folyamatosan nő a kórházban lévők száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.